Esteu aquí

Tres anys de foment de la lectura

Les activitats del Programa Biblioteca-Escola, que duu a terme la Fundació Bertelsmann en col·laboració amb l'Ajuntament de la nostra ciutat, arriben a la fi del període 2001-2002, el seu tercer any de vigència.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Recordem que l'objectiu principal d'aquest programa, on participen també la biblioteca municipal Antonio Martín i les escoles de primària i els instituts de secundària de la ciutat, és el foment de la lectura entre els joves, a partir de la col·laboració entre institucions. Durant el darrer semestre d'activitats, s'han dut a terme una sèrie de projectes en els quals han participat, no sols l'alumnat dels centres integrats al programa, sinó també el d'altres escoles com la de la Mare de Déu del Carme, la de la Seda i també instituts com el de l'Estany de la Ricarda.
El passat dia 24 d'abril, al Casal Municipal de Cultura (plaça Pau Casals), es van lliurar els premis de la tercera edició del concurs Le@ Lectors actius, en presència dels regidors de Cultura, Antoni Rodés, i d'Educació, Francisco Villena. L'acte va concloure amb una exhibició d'Aikido, una art marcial oriental, realitzada pels alumnes del CEIP Jaume Balmes. Els alumnes van participar en dues categories. D'una banda, els premis EOS (primària i primer cicle d'ESO) i de l'altra, els premis IRIS (segon cicle d'ESO i batxillerat). Les modalitats en què van participar foren les de relat curt, còmic o il·lustració, i web. El jurat el componien conegudes personalitats del món cultural de la nostra ciutat, com ara Esther Pardo, Josep Mayol o David Allende, que van tenir-ho força difícil a l'hora d'haver d'escollir. El cert és que els premis van estar molt repartits entre tots els centres que hi van participar. Els guanyadors de la categoria IRIS van ser els següents: Irene Romero en relat curt, Juan Carlos Mendoza en pàgina web, i Juan Ramón Moreno en còmic. Tots tres varen guanyar una estada a Sit ges, on competiran pròximament amb nois que han quedat finalistes a d'altres ciutats espanyoles per tal de fer-se amb el premi final d'aquesta edició. Però, sense dubte, la novetat del programa Biblioteca-Escola d'aquest any ha estat La meva ciutat en un joc. Aquesta activitat, que s'ha adreçat tant als alumnes de secundària, com als de batxillerat, ha consistit en un joc virtual i presencial que pretén relacionar els nois i noies amb la vida cultural, la història i la tradició de la nostra ciutat.

Nombrosa participació
En aquesta primera edició, s'hi van inscriure al voltant de 100 participants, que van voltar per tota la ciutat i pels comerços buscant la solució dels enigmes que el joc els plantejava. Va ser tan divertit com educatiu, i tots van gaudir d'allò més.
Però no estaria bé acabar sense fer esment de l'exposició La lectura: font de creació, que ha tingut lloc a la biblioteca municipal Antonio Martín. En aquesta exposició es van poder veure diferents treballs elaborats per alumnes d'edats molt diverses, dels centres educatius que han participat en el Programa Biblioteca -Escola. La mostra, que va restar oberta a tota la ciutat, va girar al voltant de llibres que han treballat a les seves aules, uns llibres que molts dels seus joves lectors no oblidaran mai, perquè sovint els llibres llegits a la infància o a la joventut són els que més ens influeixen. Els responsables del programa Biblioteca- Escola esperen poder organitzar de nou aquesta exposició l'any vinent.

EVA PEÑALVER

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 25 abril, 2024 - 16:00

Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement i la celebració de la dansa

Aquesta disciplina artística, protagonista durant el mes d’abril al Prat

dijous, 25 abril, 2024 - 14:45

Últim taller del Consell d’Infants a l’Escola Jaume Balmes

Les candidatures per renovar l’òrgan de participació dels infants de la...

dijous, 25 abril, 2024 - 12:00

En marxa el "Connecta Jove" als Centres Cívics de la ciutat

Alumnat de diferents instituts imparteix sessions sobre eines digitals als...