Esteu aquí

Tornen les visites guiades a la Casa Gomis

Aquesta joia de l’arquitectura racionalista reobrirà les portes al setembre amb el clàssic paquet de visita i degustació gastronòmica

dilluns, 13 juliol, 2020 - 13:30

Caldrà esperar fins al 19 de setembre per tornar a admirar la icònica Casa Gomis. El cicle de visites guiades es reprendrà amb el mateix format de sempre, que inclou un aperitiu o un dinar en un dels restaurants de la xarxa El Prat Degusta’l, però amb un aforament reduït. Així, a cada un dels dos torns que s’ofereixen, s’hi podran inscriure un màxim de 14 persones que un cop dins de la casa es dividiran en dos grups de 7 per poder fer el recorregut mantenint la distància de seguretat. Els participants també hauran de dur mascareta i un cop al restaurant s’asseuran per grups familiars.

Visita de l'11 de juliol

La primera visita amb les noves mesures de seguretat i de distanciament social es va dur a terme aquest passat dissabte 11 de juliol. Hi van participar les persones que estaven apuntades per a les sessions del mes de març, que es van haver de cancel·lar a causa de la declaració de l’estat d’alarma per l’emergència sanitària. La valoració de la represa del cicle de visites ha estat positiva i les normes sanitàries es van poder respectar en tot moment. A més, passats 15 dies, Porta del Delta es posarà en contacte amb cadascun dels participants per fer un seguiment del seu estat de salut i, en el cas que alguna persona presenti símptomes compatibles amb la COVID-19, s’activaran els protocols necessaris.

Un meravellós exemple d’arquitectura racionalista a Catalunya

També coneguda com La Ricarda, la Casa Gomis es va projectar i construir a través d’un seguit de comunicacions per carta entre la família Gomis-Bertrand i l’arquitecte Antoni Bonet Castellana, que vivia a l’exili, a l’Argentina, entre els anys 1949 i 1956.

D’aquest procés col·laboratiu, en va sorgir un disseny harmònic i en permanent diàleg amb el seu entorn. Un dels trets arquitectònics més destacats de la casa és la seva coberta ondulada, que s’integra perfectament en el paisatge de pineda litoral que l‘envolta. Els tancaments transparents o translúcids i un disseny del mobiliari molt estudiat proporcionen una delicada sensació de continuïtat entre l’interior i l'exterior.

Compartir

Noticies relacionades

Mercat de Pagès

divendres, 19 maig, 2023 - 15:00

El Mercat de Pagès del Prat compleix deu anys apostant per la qualitat i la proximitat

La iniciativa promoguda pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, l...
Fira Tapa Carxofa Prat 2023

dilluns, 17 abril, 2023 - 17:15

La 8a edició de la Fira Tapa #CarxofaPrat acomiada les Festes de la Carxofa Prat 2023

El 21, 22 i 23 d’abril, la plaça Blanes acollirà una nova edició de la Fira...
Presentació Jornades Gastronòmiques 2023

dimecres, 22 març, 2023 - 16:00

Les XIV Jornades Gastronòmiques donen el tret de sortida a les Festes de la Carxofa Prat

En la presentació, amb la participació dels periodistes Carme Gasull i Josep...