Esteu aquí

Tornen les visites guiades a la Casa Gomis

Aquesta joia de l’arquitectura racionalista reobrirà les portes al setembre amb el clàssic paquet de visita i degustació gastronòmica

dilluns, 13 juliol, 2020 - 13:30

Caldrà esperar fins al 19 de setembre per tornar a admirar la icònica Casa Gomis. El cicle de visites guiades es reprendrà amb el mateix format de sempre, que inclou un aperitiu o un dinar en un dels restaurants de la xarxa El Prat Degusta’l, però amb un aforament reduït. Així, a cada un dels dos torns que s’ofereixen, s’hi podran inscriure un màxim de 14 persones que un cop dins de la casa es dividiran en dos grups de 7 per poder fer el recorregut mantenint la distància de seguretat. Els participants també hauran de dur mascareta i un cop al restaurant s’asseuran per grups familiars.

Visita de l'11 de juliol

La primera visita amb les noves mesures de seguretat i de distanciament social es va dur a terme aquest passat dissabte 11 de juliol. Hi van participar les persones que estaven apuntades per a les sessions del mes de març, que es van haver de cancel·lar a causa de la declaració de l’estat d’alarma per l’emergència sanitària. La valoració de la represa del cicle de visites ha estat positiva i les normes sanitàries es van poder respectar en tot moment. A més, passats 15 dies, Porta del Delta es posarà en contacte amb cadascun dels participants per fer un seguiment del seu estat de salut i, en el cas que alguna persona presenti símptomes compatibles amb la COVID-19, s’activaran els protocols necessaris.

Un meravellós exemple d’arquitectura racionalista a Catalunya

També coneguda com La Ricarda, la Casa Gomis es va projectar i construir a través d’un seguit de comunicacions per carta entre la família Gomis-Bertrand i l’arquitecte Antoni Bonet Castellana, que vivia a l’exili, a l’Argentina, entre els anys 1949 i 1956.

D’aquest procés col·laboratiu, en va sorgir un disseny harmònic i en permanent diàleg amb el seu entorn. Un dels trets arquitectònics més destacats de la casa és la seva coberta ondulada, que s’integra perfectament en el paisatge de pineda litoral que l‘envolta. Els tancaments transparents o translúcids i un disseny del mobiliari molt estudiat proporcionen una delicada sensació de continuïtat entre l’interior i l'exterior.

Compartir

Noticies relacionades

Casa Gomis

dimecres, 14 octubre, 2020 - 08:00

Gran èxit d’assistència a les primeres visites a la Casa Gomis amb les noves mesures de seguretat

Aquest octubre s’ha organitzat una visita addicional per donar resposta a l...

divendres, 2 octubre, 2020 - 12:30

Acaba una temporada de platja marcada per les mesures contra la COVID-19

La qualitat de l'aigua per al bany s'ha mantingut en nivells excel·lents...

divendres, 18 setembre, 2020 - 09:00

La qualitat de l'aigua de la platja del Prat es manté en nivells excel·lents per al bany

Cal mantenir-hi totes les mesures de seguretat establertes per evitar la...