Esteu aquí

Tornen les lectures d’estiu

Recomanacions lectores de la Biblioteca Antonio Martín

dijous, 8 juliol, 2021 - 10:00

Com cada any la Biblioteca ha preparat tot un seguit de lectures per gaudir d’aquests dies d’estiu i temps de vacances. Aquesta selecció us ajudarà tant per aprofitar el temps per aprendre com per viatjar, o només per entretenir-se i passar una bona estona.

Cadascú del personal de l'Antonio Martín ha preparat una selecció personalitzada de llibres que troba imprescindibles. Potser perquè és una novetat, perquè és un clàssic o per les afinitats i aficions pròpies. Són recomanacions que abasten totes les temàtiques que es poden trobar al fons bibliogràfic, incloent algunes pel·lícules i revistes.

Per acompanyar als infants, des de la sala infantil s'han agrupat els llibres per nivells de lectura. És un recull acurat de tots aquells contes que es consideren indispensables per cada etapa de la vida. Començant amb les primeres passes i el coneixement de l'entorn i continuant amb els llibres que els eduquen en la comprensió lectora.

Guia d’adults. Lectures d’estiu

 • Aprofitem per aprendre. Novetats per aprendre anglès, català o introduir-vos en l’aeronàutica. Destacat: 101 dubtes del català resolts per l'Optimot, de Pau Clua.
 • Com una novel·la. Lectures fresques d’estiu on podeu decidir en quin idioma voleu llegir. Imprescindible: El llop i el vigilant, de Niklas Natt Och Dag.
 • Històries de la història. Arqueologia, art, fotografia, tot allò que envolta la història i les revistes de divulgació. Sorprenent: Emocionarte, de Carlos del Amor.
 • Joventut i sentiment. Narrativa, poesia, teatre i novel·la juvenil tot amb un punt d’emoció i acció. Realista: Garra de la guerra, de Gloria Fuertes.
 • Natura propera. Si voleu saber què és la permacultura i què hi ha a l’altra cara de la lluna aquí trobareu la resposta. Esperançador : La revolución en una brizna de paja, de Masanobu Fukuoka.
 • Personatges. Biografies que ensenyen vides incleïbles i fascinants, i altres vegades monstruoses. Explosiu: El fill del xofer, de Jordi Amat.
 • Tot per la imatge. Nous còmics i pel·lícules que reflecteixen els sentiments i les emocions utilitzant les eines del format visual. Emocional: Regreso al Edén, de Paco Roca.
 • Sortir a conèixer món. Guies de viatges, rutes musicals i llocs on poder acampar amb la furgo al vostre abast. Actual: Viajar por libre: 50 rutas en furgo por España, de Pedro Madera.
 • Viure en societat. Som animals socials, així que aquests llibres ens ajuden a pensar en un futur on la convivència és la clau de la supervivència. Divertit: ¿Què hacemos con los idiotas?, de Maxime Rovere.

Guia infantil. La vacuna contra l’avorriment

 • Llegim imatges. Per viure les rutines diàries i les emocions. Destacat: Les emocions, de Xavier Deneux.
 • Contes i àlbums il·lustrats per compartir. Sentiments, noves sensacions i aprenentatges. Observador: Els meus veïns, de Susana Peix.
 • Aprenem a llegir. Primeres lectures, primeres aventures. Intrigant: Policies i lladres, de Janet Ahlberg.
 • Llibres per agafar embranzida. Petites joies il·lustrades que semblen quadres plens de coneixements. Curiós: La trena, o, el viatge de Lalita, de Laetitia Colombani.
 • Lectures per als més grans de la sala. Misteri, aventura i màgia per llegir sense ajuda. Màgic: El lloc màgic, de Christopher Wormell.
 • Històries en vinyetes: còmics. Iniciació en el món de la vinyenta. Divertit: El malvado zorro feroz, de Benjamin Renner.
 • I per què no una revista? Articles breus i senzills d'actualitat i història. Clàssic: Leo leo.
 • Juguem amb poesia. Per aprendre a fer un rodolí. Imprescindible: Retahilas de cielo y tierra, de Gianni Rodari.
 • Per aprendre. Coneixements de tota mena de temàtiques. Actual: Pandèmies, de Glòria Kulik.

Tot això i més ho trobareu a la Biblioteca Antonio Martín. Si teniu consultes, no dubteu a preguntar-nos, estem a la vostra disposició.

Bon estiu i bones lectures.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 21 maig, 2022 - 12:30

Cos en moviment, molt més que dansa

El grup de participants finalitza el procés d'enguany amb l'acompanyament de...

dijous, 19 maig, 2022 - 16:30

El "metal" pren el protagonisme a La Capsa l’última setmana de maig

Amb l’escriptor Salva Rubio i les bandes Motörhits i Decade of Aggression

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:00

'La Cocina de mi Vecina' inicia un nou grup de pràctica els dimarts al matí

L'espai veïnal d'intercanvi de receptes i sabers culinaris us convida a la...