Esteu aquí

Torna el cicle Art en família a la ciutat

Capgirant les famílies es el tema central de la tercera edició del cicle

dilluns, 8 abril, 2024 - 13:30

El projecte “Art en Família: Capgirant” del Programa d’Arts Visuals /Unzip, torna a posar-se en marxa! Aquest cicle artístic-educatiu és adreçat a famílies amb nenes i nens entre 5 i 9 anys a les que els hi vingui de gust treballar la creació artística de manera transversal, apostant per la creativitat desbordant i l’acompanyament.

Tres sessions repartides per diferents equipaments de la ciutat, dinamitzades per artistes i creadores de diferents disciplines artístiques, fent un itinerari a través dels Centres Cívics, Jardins de la Pau, Palmira Domènech i Sant Jordi-Ribera Baixa.

En aquesta tercera edició, Art en família ens convida a obrir la mirada i donar espai a altres formes d’entendre les famílies. Descobrir nous imaginaris familiars, que no sempre són els que es veuen reflectits a la televisió o a les xarxes socials, a més d’explorar altres relacions en comunitat que establim els éssers vius.

Aprendre sense restriccions i des de la transformació

Art en família proposa treballar i crear implementant noves visions artístiques, aprendre a crear a partir d’objectes quotidians, sortir del full en blanc per poder descobrir nous mons i conèixer diferents perspectives jugant a través de les arts visuals. Capgirar ens convida a redescobrir la nostra realitat i transformar-la per poder aprendre sense restriccions.

Què trobarem?

La primera sessió del cicle es portarà a terme al Centre Cívic Jardins de la Pau on la fotògrafa Mireia Bordonada farà servir la imatge com a dispositiu per treballar l’expressió artística i la reflexió.

Al maig al Centre Cívic Palmira Domènech, el col·lectiu d’artistes locals el Invernadero films ens convidarà a reinventar jocs tradicionals per parlar de com la cultura audiovisual ha deixat una empremta en la societat i en les figures i referents familiars a través de la història del cinema.

I al juny al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, l’artista i educadora Manu Menéndez tancarà el cicle amb la creació d’un objecte mòbil i dinàmic en el qual les persones participants hauran d'anar agregant elements que identifiquin i representin particularitats de cada família, treballant la complicitat, la presència i la identificació particular i singular de cada nucli.

Inscripcions

Si esteu interessats a participar en alguna de les sessions, podeu apuntar-vos de manera online o apropant-vos  a qualsevol dels centres cívics de la ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 15 maig, 2024 - 15:00

Una experiència “Entre Bambolines” amb El Galliner del Parc i l’actriu i professora Marta Montiel

L'acompanyament i formació a grups de teatre locals és una de les línies del...
horari_sales_estudi_24.png

dimecres, 15 maig, 2024 - 10:00

Horaris especials a les Sales d’Estudi

Maig i juny adapta els seus horaris a l'època d'exàmens

dimarts, 14 maig, 2024 - 14:30

La Cantata torna a omplir el CEM Julio Méndez per "Canviar-ho tot”

Sota el lema “Canviar-ho tot”, sis-cents alumnes van participar en la 20a...