Esteu aquí

"Toca-te-les!" Acció artística per la salut mamària i la prevenció del càncer de mama

Serà el proper dijous 7 de setembre en sessió de matí i de tarda a dos equipaments cívics

dilluns, 4 setembre, 2017 - 09:30

El proper dia 7 de setembre en horari de matí (de 10 a 12 h a l'Equipament cívic El Prat de Llobregat - Delta) i de tarda (de 16 a 20 h al Centre Cívic Jardins de la Pau), hi haurà sessions fotogràfiques obertes a la població, a càrrec de l’artista local Núria Oreja, en el marc de l'acció "Toca-te-les" per a la salut mamària i la prevenció del càncer de mama. 

Aquesta acció vol sensibilitzar envers la importància del coneixement i consciència del propi cos com una forma de promoure la salut i la detecció precoç de malalties. Les persones que vulguin participar es poden adreçar directament en l’horari previst als llocs establerts. Les fotografies es faran sense roba de cintura en amunt, en posició de palpar-se els pits, i no s’identificaran les cares. El resultat serà un àlbum de fotografies digitals que es farà córrer per les xarxes. 

Les mamografies, insubstituïbles

L’autoexploració mamària és recomanable, però mai pot substituir la mamografia, ja que aquesta última permet diagnosticar tumors no palpables. L’acció artística vol promoure l’autoconeixement, però no substitueix les recomanacions mèdiques i protocols i proves diagnòstiques establertes per a la detecció precoç del càncer de mama.

Aquesta és una de les accions precursores dels actes que s’organitzaran al voltant dels dies mundials per la Salut Mamària i de la Prevenció del Càncer de Mama, durant el mes d'octubre vinent, amb el suport de la Junta Local Catalunya contra el Càncer del Prat.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 gener, 2022 - 11:30

Obertes les inscripcions del Taller Gran

En marxa a partir del 7 de febrer

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...