Esteu aquí

"Toca-te-les!" Acció artística per la salut mamària i la prevenció del càncer de mama

Serà el proper dijous 7 de setembre en sessió de matí i de tarda a dos equipaments cívics

dilluns, 4 setembre, 2017 - 09:30

El proper dia 7 de setembre en horari de matí (de 10 a 12 h a l'Equipament cívic El Prat de Llobregat - Delta) i de tarda (de 16 a 20 h al Centre Cívic Jardins de la Pau), hi haurà sessions fotogràfiques obertes a la població, a càrrec de l’artista local Núria Oreja, en el marc de l'acció "Toca-te-les" per a la salut mamària i la prevenció del càncer de mama. 

Aquesta acció vol sensibilitzar envers la importància del coneixement i consciència del propi cos com una forma de promoure la salut i la detecció precoç de malalties. Les persones que vulguin participar es poden adreçar directament en l’horari previst als llocs establerts. Les fotografies es faran sense roba de cintura en amunt, en posició de palpar-se els pits, i no s’identificaran les cares. El resultat serà un àlbum de fotografies digitals que es farà córrer per les xarxes. 

Les mamografies, insubstituïbles

L’autoexploració mamària és recomanable, però mai pot substituir la mamografia, ja que aquesta última permet diagnosticar tumors no palpables. L’acció artística vol promoure l’autoconeixement, però no substitueix les recomanacions mèdiques i protocols i proves diagnòstiques establertes per a la detecció precoç del càncer de mama.

Aquesta és una de les accions precursores dels actes que s’organitzaran al voltant dels dies mundials per la Salut Mamària i de la Prevenció del Càncer de Mama, durant el mes d'octubre vinent, amb el suport de la Junta Local Catalunya contra el Càncer del Prat.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...