Esteu aquí

Toc de queda d'una a sis de la matinada al Prat i a 160 municipis catalans més

Ahir dijous van entrar en vigor altres mesures restrictives per frenar la pandèmia

divendres, 16 juliol, 2021 - 13:15

161 municipis catalans, entre els quals el Prat, han quedat inclosos a partir d'avui dins del toc de queda decretat pel Govern de la Generalitat i avalat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La restricció de la mobilitat va d'1.00 a 6.00 h del matí en municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. Les persones afectades són uns 6 milions, el 78 % de la població catalana. La restricció és vàlida fins al 23 de juliol i es revisarà setmanalment.

A banda del toc de queda, ahir dijous van entrar en vigor divereses mesures per mirar de frenar els contagis de covid:

Mesures en vigor des de dijous

Aquest dijous al matí, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha aprovat la resolució del Departament de Salut amb noves mesures contra la pandèmia. Aquestes restriccions estaran vigents de moment, fins a la mitjanit del divendres 23 de juliol:

  • Trobades socials d'un màxim de 10 persones no convivents, tant en espais públics com privats.
  • Limitació de l'accés a espais públics -com parcs i platges- entre les 00.30 i les 6.00 del matí.
  • Als bars i restaurants es pot atendre els clients a la barra, respectant la distància de seguretat d'1,5 metres. A l'interior, l'aforament màxim és del 50 %, i les taules, separades 2 metres, poden ser de màxim 6 persones. Cal garantir que hi hagi ventilació. A l'exterior també cal una separació de 2 metres entre taules, que poden ser de 10 persones màxim, excepte si són convivents.
  • Es restringeixen els horaris de funcionament de qualsevol activitat comercial, cultural o de lleure, que haurà d'acabar, com a molt tard, a les 00.30 h.
  • Queda prohibit menjar o beure al carrer (places, parcs, platges...).
  • Als concerts, festivals i actes culturals, tothom haurà d'estar assegut mantenint distàncies. L'aforament máxim ha de ser del 70 %, amb un nombre màxim de 1.000 persones per sala i sessió.
  • Pel que fa a l'oci nocturn, es manté la prohibició d'obertura d'espais interiors i tampoc no es permet el ball.

Activitats al Prat que continuen

Aquestes restriccions no afecten a algunes de les activitats de represa cultural a la ciutat, que ja estaven programades amb totes les mesures de seguretat i distància corresponents. Tampoc queden afectats els casals d’estiu ni les activitats de Viu l'estiu jove, que es realitzen seguint les normes de seguretat que regeixen als àmbits culturals o esportius, segons s'escaigui.

Sí que ha calgut suspendre la primera sessió del cinema lliure a la platja, prevista per aquest cap de setmana.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...
Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...