Esteu aquí

Tejedor demana mesures per fidelitzar clients al transport públic

TEMES: Urbà

L'alcalde del Prat porta les seves propostes a l'ATM.

dijous, 23 novembre, 2006 - 13:15

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, en qualitat de representant d'ICV-EUiA al Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ha demanat en el si d'aquest organisme l'aplicació de diverses mesures per fidelitzar els usuaris del transport públic.

L'alcalde del Prat vol que aquestes tres propostes concretes s'aprovin en la reunió que l'ATM ha de celebrar al desembre per tal que ja puguin ser vigents l'any 2007.

T-Jove
Tejedor ha explicat que ha demanat a l'ATM "que es creï una nova T-Jove anual que es pugui usar fins els 25 anys".Actualment, per la gent jove només hi ha la possibilitat d'obtenir descomptes amb la T-Jove trimestral, lleugerament més econòmica que la targeta trimestral ordinària.

Segons Tejedor, "el problema és que la T-Jove per a 1 zona val 100 euros, una xifra suficientment dissuassòria perquè molts joves no la poden pagar de cop, amb el risc afegit que la puguin extraviar". Per això, l'alcalde del Prat eha proposat que "la nova targeta es pugui pagar mensualment a través d'un contracte entre l'ATM i el jove amb la mediació d'una entitat bancària on es domiciliaria el pagament. El preu oscil·laria al voltant dels 300 euros i l'usuari tindria el dret a desplaçar-se il·limitadament per tota la xarxa de transport i en les sis zones tarifàries, no com ara que el preu canvia en funció de la zona".

Menors de 12 anys
Pel que fa a l'exempció de pagament per als menors de 12 anys, Tejedor ho justifica "perquè el seu desplaçament suposa per a la seva família haver de pagar dos bitllets, la qual cosa és discriminatòria". Ha posat l'exemple que en el cas de les persones discapacitades el sistema metropolità preveu un passi gratuït pel seu acompanyament. "El menor de dotze anys també necessita normalment aquest acompanyament", ha afegit.

T-Anual
Finalment, la tercera mesura proposada per Tejedor va encaminada a incorporar en el sistema tarifari una T-Anual, "pensada per a tots els públics i que l'ATM ja s'havia compromès a tirar endavant. Aquesta targeta, que costaria uns 400 euros, podria ser canalitzada a través d'un contracte de durada anual amb domiciliació bancària i permetria viatjar sense límit per tota la regió metropolitana".

D'aquesta manera, explica Tejedor, "els usuaris es podrien estalviar pagar els 472 euros que valen 4 T-Trimestres per una zona, o 680 euros de dos zones. Amb la nova proposta,  per un total de 400 euros es podria viatjar il·limitadament  per tota la xarxa de transports".

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 abril, 2020 - 09:45

Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus

L'Ajuntament fa una crida als propietaris a actuar amb responsabilitat social...

dimecres, 1 abril, 2020 - 09:00

El metro i el bus seran gratuïts del 2 al 9 d'abril

Des de l'1 d'abril, les línies PR2 i PR3 deixen de funcionar i la PR1 n...

dilluns, 30 març, 2020 - 15:00

L’Ajuntament reforça la neteja a la via pública amb desinfectant en zones d’especial risc

En concret, el servei actua al voltant de supermercats, CAP, farmàcies,...