Esteu aquí

Tejedor demana la gestió municipal dels 10.000 pisos de la SAREB a 36 municipis metropolitans

L’AMB aprova una moció per la gestió municipal d’aquests habitatges i evitar l’especulació immobiliària

dilluns, 9 octubre, 2017 - 11:15

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, en qualitat de vicepresident de la Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va defensar en el Consell Metropolità del 5 d’octubre una moció presentada per l’equip de govern per demanar la gestió municipal dels Pisos de la SAREB (Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) i evitar l’especulació immobiliària.

La iniciativa va ser aprovada amb els vots de l’equip de govern (PSC, Entesa i ERC) i va comptar també amb el suport del PDCAT, CUP i PA,C’s, PCPB  i  CAT.

En el conjunt del territori metropolità que la SAREB disposa de 30.000 llicències i habitatges no acabats i 9.176 habitatges buits de grans tenidors.

Lluís Tejedor va posar de relleu la manca de col·laboració de la SAREB amb els ajuntaments – des de la seva creació el 2012 - en la missió de proveir habitatge assequible i la necessitat de “facilitar preus raonables als ajuntaments”, tenint en compte que "el sanejament dels seus actius s’està fent amb diner públic que paguem tots i totes”.

La iniciativa insta el Ministeri d’Economia “a promoure els canvis necessaris a la SAREB perquè prioritzi la funció social de l’habitatge i, en aquest sentit, que quan hi hagi una administració pública interessada en l’adquisició d’edificis o terrenys per destinar-los específicament a habitatge públic i social, col·labori amb les mateixes mantenint o ofertant uns preus de venda que no facin inviable l’operació".  

També se sol·licita al ministeri que promogui els canvis necessaris a la SAREB perquè la seva missió inclogui també l’objectiu de col·laborar en les polítiques dels municipis adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i adequat.  

En tercer lloc proposa al Ministeri d’Economia “la territorialització de la gestió de la SAREB i que informi anualment als municipis i/o entitats supramunicipals i/o metropolitanes, sobre els habitatges que formen part dels seus actius, proposant la transmissió d’una part del parc d’habitatges als municipis o als seus operadors públics d’habitatge.

Compartir

Noticies relacionades

Funcionem amb renovables

divendres, 9 abril, 2021 - 13:30

Les energies renovables, a estudi a les escoles

Diversos centres de la ciutat han participat en l’activitat ‘Funcionem amb...
Plantada arbres Parc Nou

divendres, 9 abril, 2021 - 13:00

L’escola Jaume Balmes participa en una plantada d’arbres al Parc Nou

Es tracta de més de 50 alumnes de tercer i quart de primària que formen part...
Encuentro Cádiz mPower

dijous, 8 abril, 2021 - 13:00

El Prat participa en l’esdeveniment 'Municipal Power'

La nostra ciutat és una de les 12 que han format part d’aquesta primera...