Esteu aquí

Taller a batxillerat sobre llibertat i poder a les relacions sexuals i afectives

Hi participaran gairebé 230 alumnes dels instituts Ribera Baixa i Estany de la Ricarda

Imatge de la sessió feta a 2n de batxillerat el passat onze de febrer, a l'Institut Ribera Baixa del Prat

dijous, 14 febrer, 2019 - 08:00

L’Institut Ribera Baixa i l’Institut Estany de la Ricarda del Prat estan sent pioners en la realització del taller Escollim en les relacions sexuals i afectives?, que des dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum s'ofereix per primera vegada a l’alumnat de batxillerat del Prat, dins del Catàleg El Prat Educa 2018-2019 (Educació per a la Salut).

En total hi ha previstos 7 tallers per a un total de 227 alumnes de dos instituts de secundària. Aquesta acció dóna continuïtat als mòduls formatius “Adolescència i salut”, que realitza gairebé tot l’alumnat de l’ESO dels centres educatius del Prat. En aquests mòduls es treballa el benestar emocional, les habilitats personals, hàbits saludables, nutrició, alimentació, conductes addictives, sexualitats, afectivitat... Aquests continguts no són curriculars, es desenvolupen amb recursos municipals i permeten que adolescents i joves es formin en qüestions tan centrals, en una etapa de la vida tan sensible i crucial.

Reptes vitals d'adolescents i joves

Al batxillerat, les exigències acadèmiques són altes, però també els reptes vitals en què es troben adolescents i joves, com ara les relacions sexuals i afectives. La informació sobre contracepció és important, però ha de ser exercida per persones empoderades que, lliures de pressions, puguin decidir què, com i amb qui fer el que volen i desitgen. Tenir un espai per parlar de quines són les relacions de poder (estereotips de gènere, lgbtifòbia...) que es poden establir, per sentir que es pot escollir en tot moment; és una forma d’acompanyar per a la construcció de relacions més lliures, amb comunicació, empatia i respecte.

SISA, servei d'informació especialitzat en sexualitats i afectivitat

Com a la resta d’accions realitzades, s’aprofita l’ocasió per donar difusió de les assessories joves (entre les quals hi ha el SISA ) perquè adolescents i joves tinguin clar que en cas de necessitar una atenció més individualitzada, hi ha espais de consulta gratuïts on poder anar. Aquest taller, també està obert a altres col·lectius i entitats, especialment als grups de pares i mares, si teniu interès només cal que contacteu amb salut@elprat.cat

Tot seguit podeu veure un vídeo que es projecta durant les sessions:

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...

dijous, 23 setembre, 2021 - 13:15

Els espais familiars comencen un nou curs ampliant la seva oferta

La inscripció es farà el 28, 29 i 30 de setembre a l’escola Bressol de...

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat