Esteu aquí

Stonewall: 50 anys de la revolució gai

Xerrada i lectura dramatitzada en homenatge a la lluita pels drets LGTBI

dimarts, 28 maig, 2019 - 13:00

Diuen que tot va començar la nit del 28 de juny del 1969 en un bar d’ambient de Nova York: The Stonewall Inn. Aquella nit, la policia simplement volia tancar el local. Però, sorprenentment, es van trobar davant d’una gentada que no els tenia por i que, tot alçant el puny, cridava: “Poder Gai!”. Els disturbis van durar una setmana. Havia nascut la Nació d’Stonewall.

Ara fa 50 anys d'aquests fets i per commemorar-los el Cèntric Espai Cultural acull dues activitats. La primera serà la Xerrada a càrrec de Josep Costa, el dimecres  5 de juny, a les 19.15 h i que organitza l'Assoc. d'escriptors del Prat "Tintablava". La xerrada farà un recorregut pel 1969 amb una selecció de música i vídeos. 

Josep Costa és actor, autor i director teatral, a més de traductor d'obres poètiques i  teatrals. Ha estat creador, fundador i director del Teatre Kaddish del Prat, des del 1975 al 2015.

La xerrada s'acompanya de les Lectures dramatitzades de literatura LGTBI a càrrec del teatre Kaddish el dimarts 11 de juny, a les 19 h. Recull de textos de Luis Cernuda, Nicholas Dante, Jaime Gil de Biedma, K.P. Kavafis, Larry Kramer, Maria-Mercè Marçal, Sidney Morris, Carme Riera, Walt Whitman i Tennessee Williams.  

Amb: Martí Castellarnau, V. Emil, Ariadna Izquierdo, Gerard Mora, Blanca Pàmpols, Arnau Puig i Ceci Ràfols. Dramatúrgia i direcció: Josep Costa  

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 juny, 2019 - 12:15

Més de 3.400 infants i joves del Prat participaran en activitats d’estiu

Més d’un miler han rebut ajuts municipals per facilitar l’accés a aquestes...

dimarts, 25 juny, 2019 - 10:30

Enquesta per a entitats i voluntariat: quines formacions necessiteu?

El Servei de Formació i Assessorament per a Entitats té entre els seus objectius oferir un programa de formació a entitats, adaptad...

dimarts, 25 juny, 2019 - 10:00

Més prevenció i atenció als casos de LGTBI-fòbia al Prat

Les accions se centraran entre el jovent i en espais de lleure i festa