Esteu aquí

S'inicia el 9è curs del LECXIT al Prat

Hi participen 8 centres educatius amb primària de la ciutat

20191107_164601.jpg

dijous, 14 novembre, 2019 - 11:45

El LECXIT, projecte de foment i acompanyament a la lectura d’IntersECCions, inicia el seu novè curs al Prat. Aquestes darreres setmanes, les persones voluntàries i l’alumnat del Servei Comunitari han fet l’acollida del voluntariat. En la primera sessió, realitzat amb col·laboració amb el Punt de Voluntariat, el grup de mentor/es han pogut compartir interessos, inquietuds i motivacions envers aquest nou curs. A més, s’han desenvolupat les formacions per a mentors i mentores, punt clau per participar del LECXIT amb més recursos que faciliten establir vincles positius amb l’alumnat de primària que hi participa.

Al llarg de les següents setmanes, amb l’acompanyament de les dinamitzadores, s’aniran creant les parelles lectores, on cada infant compartirà amb la persona voluntària lectures, aprenentatges i diversió al llarg del curs.

La tasca principal del voluntari/a és la d'acompanyar la lectura d’aquest infant, contribuint a desenvolupar el gaudir de la lectura i esdevenint, d’alguna manera, referent lector.

Qualsevol persona amb ganes de fer-se corresponsable de l’educació d’un infant i de crear amb ell un espai de confiança pot esdevenir voluntari/a. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d’incidir en l’educació dels infants.

A més, en el marc del projecte LECXIT, es programen sessions obertes amb les famílies on una persona especialista en lectura i literatura infantil i juvenil fa una formació dinàmica i participativa. Aquestes sessions ofereixen a pares i mares diversos exemples pràctics i els ajuden a aprofundir vers la importància de la lectura.

Actualment, el projecte compta amb un centenar de persones voluntàries i enguany s’incorpora al LECXIT l'Escola del Parc, de manera que pràcticament ja s’ha instaurat a tots els centres educatius públics de la ciutat.

El voluntariat es fa qualsevol dia de dilluns a divendres a partir de les 16 h o de les 17 h, segons la disponibilitat dels centres educatius.

Cada infant té una sessió de lectura a la setmana i també la dedicació del voluntari és d'una hora setmanal. Les sessions de lectura es fan al centre educatiu de l’infant. 

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar com a voluntàries del LECXIT poden apropar-se a les Cases d'en Puig. Us hi esperem! 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 desembre, 2022 - 10:00

El Prat ocult estrena nova web elprat.cat/elpratocult

Posem a l’abast d’un clic la història del Prat d’una manera lúdica i divertida

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre