Esteu aquí

Sílvia Soler va presentar el seu darrer llibre "Els vells amics" al Cèntric

Els amics de llarga durada i la vocació artística van centrar una conversa distesa i propera amb l’escriptora, el passat dilluns 15 de maig a la Biblioteca Antonio Martín.

dimecres, 17 maig, 2017 - 13:45

La conversa principalment va girar entorn la darrera publicació de l’escriptora de Figueres. Els vells amics narra la història de cinc estudiants de Belles Arts que es coneixen en un viatge inesperat a París per descobrir la màgia i els colors de la pintura de Gauguin. A partir d’aquell moment les seves vides s’entrellacen i el lector els pot veure créixer i madurar a tots i cadascun d’ells al mateix temps que evoluciona la seva amistat. Soler va presentar les cinc protagonistes:  l’Ada, en Santi, la Lídia, en Marc i en Mateu sense desvetllar els detalls de la trama per aquells que no havien acabat encara de llegir-la. L’escriptora va reconèixer que aquest va ser precisament el punt de partida de la història: ella mateixa té un grup d’amics que es conserva des que era molt jove i volia explorar aquest tipus de relacions.

Un segon pilar entorn el que es construeix la novel·la, va assegurar l’autora, és la passió per la creació artística, en aquest cas plasmada en la pintura. L’escrit planteja la tensió que sempre existeix entre dedicar-se i entregar-se a aquesta passió o bé prendre una actitud més conservadora oblidant la necessitat creativa per instal·lar-se en una vida més convencional. Va confessar que aquesta mateixa pregunta, aquests mateixos dubtes que viuen els protagonistes de l’obra ella mateixa els va viure abans de decidir dedicar-se a la seva passió: escriure.

Soler també va compartir els seus mètodes d’escriptura, disciplinada i metòdica, citant a Picasso quan deia ‘la inspiració t’ha d’agafar treballant’. En aquesta novel·la coral, com ja ho va ser Un any i mig, va explicar que volia anar un pas més enllà i variar el punt de vista del narrador usant la primera i la segona persona en diferents fragments.

La trentena d’assistents, la majoria lectors fidels, coneixien l’obra de Sílvia Soler i van aprofitar per preguntar per llibres anteriors o fins i tot assegurar quin d’ells els havia agradat més entre somriures i anècdotes. Finalment, no va marxar sense signar tots aquells que havien portat alguna de les seves novel·les (i com és habitual, un exemplar del fons de la Biblioteca).

Aquests dies es pot trobar a la Biblioteca una selecció de les seves novel·les per endinsar-se i descobrir l’univers de Soler.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv  i la galeria de fotos en aquest àlbum

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 febrer, 2020 - 11:00

Viu el vestíbul

El Teatre L’Artesà  incorpora el seu "hall" com a espai escènic
trobada de violes a St Boi

dilluns, 24 febrer, 2020 - 10:00

Voilà, trobada de violes

L’alumnat de viola de L’Escola d’Arts en Viu participa a aquesta trobada a...

divendres, 21 febrer, 2020 - 12:00

Tercera Escola d’Hivern d’Interseccions

Entorn la connexió dels centres educatius amb les famílies i els centres...