Esteu aquí

Servei de salvament i socorrisme a la platja, temporada 2023

El dissabte 6 de maig comença el servei municipal que, durant el mes de maig, estarà en funcionament els caps de setmana. Des del 3 de juny fins a l'11 de setembre de 2023, el servei es prestarà dirariament, de les 10 h a les 19 h de forma permanent i continuada a la platja

dimecres, 26 abril, 2023 - 08:45

El Servei de socorrisme i de vigilància de la platja (Can Camins, Naturista, Remolar-El Prat i la Roberta) estarà en funcionament els caps de setmana del mes de maig, començant el dia 6, i, diàriament, des del 3 de juny a l'11 de setembre de 2023 (el servei es prestarà de les 10 h a les 19 h de forma permanent i continuada a la platja).

Tasques desenvolupades

Hi ha dos espais de socors (atenció i cures): Mòdul i Centre Municipal de Vela, tres torres de vigilància, tres cadires de vigilància i deu socorristes i un coordinador.

Un resum de les tasques que el servei té assignades, a més de realitzar les cures necessàries, evacuació de persones accidentades i la intervenció immediata a persones en situació de risc o perill, són:

-La col·locació de les banderes amb diferents colors en funció de l’estat de la mar -Advertir a les persones usuàries dels riscos (especialment infants), recomanacions (com ara l’ús de protecció solar).

-Informar sobre normes d’us segons normativa aprovada a l’Ordenança municipal.

-Informar a les persones usuàries que la platja i les zones de bany restaran completament lliures d’animals i objectes que puguin representar un perill.

-La senyalització mòbil de perills com ara corrents marines, fons perillosos, meduses...

-Servei d’acompanyament al bany de persones amb mobilitat reduïda

-Servei per evitar la pèrdua d’infants a la platja (polseres identificatives)

Activitats de sensibilització

Els dies 6 i 19 de juliol de 10:30 h a 13:00 h es farà l’activitat “socorrista per un dia” adreçada a infants de 6 a 12 anys on podran experimentar quina és la feina del servei de socorrisme.

Servei municipal

Aquest servei que es gestiona des dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum té un cost anual de 190.000 euros. Tot i que el servei que es presta és de molta qualitat i s’hi aboquen gran quantitat de recursos, és important tenir en compte, especialment en el cas d’infants, que les persones (pares, mares, familiars, persones adultes...) a càrrec, en són responsables. A qui s'adreça? Usuaris i usuàries de la platja. Ja podeu consultar la memòria de la temporada d'estiu 2022 en aquest enllaç

Si necessiteu més informació, us podeu adreçar a salut@elprat.cat

Empresa prestadora actual del Servei

Servei de salvament i socorrisme que gestiona l'empresa  Proactiva

L’empresa Proactiva, prestadora actual del servei, es caracteritza, pel seu compromís en col·laborar activament en el salvament de persones refugiades a través de l’ONG Proactiva Open Arms. 

Gaudim de la natura i de l'activitat física a l'aire lliure, amb protecció solar

És fonamental utilitzar crema solar amb el factor de protecció adequat. En exposicions perllongades al sol, cal posar-se gorra, roba adequada i ulleres amb filtre solar. També cal protegir especialment els infants d'1 any i no exposar-los al sol directe durant els primers sis mesos. Recordem aquests consells que de ben segur ens ajudaran a protegir-nos millor.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...