Esteu aquí

S’amplien les mesures econòmiques per donar suport al sector turístic davant de la crisi de la Covid-19

Les diferents administracions han impulsat una sèrie de beneficis fiscals per pal·liar els efectes econòmics de l’aturada de l’activitat turística.

divendres, 17 abril, 2020 - 11:00

La crisi per la Covid-19 ha comportat el tancament de la totalitat d’establiments i allotjaments turístics, tret d’aquells que han de prestar serveis essencials per ordre del govern estatal, com és el cas de l’Hotel Ciutat del Prat.

Per pal·liar els efectes que la davallada de l’activitat turística pot tenir en les empreses del sector, les diferents administracions han impulsat una sèrie d’ajudes, com els préstecs de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), amb què tant empreses com autònoms poden sol·licitar fins a 500.000 €. La Generalitat, al seu torn, ha promulgat una prestació econòmica directa a la qual poden optar autònoms i empreses petites, d’un màxim de 5 treballadors i treballadores i una facturació anual de fins a 500.000 €.

D’altra banda, s’han decretat mesures de suport a la prolongació del període d’activitat del personal amb contractes fixes discontinus, la suspensió durant un any i sense penalització del pagament d’interessos i amortitzacions corresponents als préstecs per emprenedoria atorgats per la Secretaria d'Estat de Turisme, la moratòria en el pagament dels impostos sobre les estades en establiments turístics i la rebaixa fiscal en el pagament del cànon de l'aigua per a establiments del sector. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 19 maig, 2022 - 12:00

El Punt d’Atenció a persones emprenedores del Prat, entre els millor posicionats de la demarcació de Barcelona

El punt d'atenció a persones emprenedores s'ha situat en vuitena posició d'un...

dijous, 19 maig, 2022 - 10:45

Sol·licitades més de 2.200 targetes MarketPrat, per comprar al comerç local amb una subvenció de l’Ajuntament del 40%

La majoria de les sol·licituds es van concentrar els primers dies de la...

dimecres, 18 maig, 2022 - 14:00

El Cafè L’Artesà rep el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

Amb aquesta ja són set les empreses i entitats turístiques del Prat...