Esteu aquí

S’amplien les mesures econòmiques per donar suport al sector turístic davant de la crisi de la Covid-19

Les diferents administracions han impulsat una sèrie de beneficis fiscals per pal·liar els efectes econòmics de l’aturada de l’activitat turística.

divendres, 17 abril, 2020 - 11:00

La crisi per la Covid-19 ha comportat el tancament de la totalitat d’establiments i allotjaments turístics, tret d’aquells que han de prestar serveis essencials per ordre del govern estatal, com és el cas de l’Hotel Ciutat del Prat.

Per pal·liar els efectes que la davallada de l’activitat turística pot tenir en les empreses del sector, les diferents administracions han impulsat una sèrie d’ajudes, com els préstecs de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), amb què tant empreses com autònoms poden sol·licitar fins a 500.000 €. La Generalitat, al seu torn, ha promulgat una prestació econòmica directa a la qual poden optar autònoms i empreses petites, d’un màxim de 5 treballadors i treballadores i una facturació anual de fins a 500.000 €.

D’altra banda, s’han decretat mesures de suport a la prolongació del període d’activitat del personal amb contractes fixes discontinus, la suspensió durant un any i sense penalització del pagament d’interessos i amortitzacions corresponents als préstecs per emprenedoria atorgats per la Secretaria d'Estat de Turisme, la moratòria en el pagament dels impostos sobre les estades en establiments turístics i la rebaixa fiscal en el pagament del cànon de l'aigua per a establiments del sector. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:30

Exposició dels 100 anys del Mercat Municipal del Prat

Enguany, el Mercat Municipal del Prat compleix 100 anys i, per comemmorar...

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:30

La Fira Avícola torna al seu format presencial a la Granja de la Ricarda

Avui, s’ha presentat el cartell general de Fira, de la Mostra d’Entitats i l...