Esteu aquí

S’amplien les mesures econòmiques per donar suport al sector turístic davant de la crisi de la Covid-19

Les diferents administracions han impulsat una sèrie de beneficis fiscals per pal·liar els efectes econòmics de l’aturada de l’activitat turística.

divendres, 17 abril, 2020 - 11:00

La crisi per la Covid-19 ha comportat el tancament de la totalitat d’establiments i allotjaments turístics, tret d’aquells que han de prestar serveis essencials per ordre del govern estatal, com és el cas de l’Hotel Ciutat del Prat.

Per pal·liar els efectes que la davallada de l’activitat turística pot tenir en les empreses del sector, les diferents administracions han impulsat una sèrie d’ajudes, com els préstecs de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), amb què tant empreses com autònoms poden sol·licitar fins a 500.000 €. La Generalitat, al seu torn, ha promulgat una prestació econòmica directa a la qual poden optar autònoms i empreses petites, d’un màxim de 5 treballadors i treballadores i una facturació anual de fins a 500.000 €.

D’altra banda, s’han decretat mesures de suport a la prolongació del període d’activitat del personal amb contractes fixes discontinus, la suspensió durant un any i sense penalització del pagament d’interessos i amortitzacions corresponents als préstecs per emprenedoria atorgats per la Secretaria d'Estat de Turisme, la moratòria en el pagament dels impostos sobre les estades en establiments turístics i la rebaixa fiscal en el pagament del cànon de l'aigua per a establiments del sector. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 2 març, 2021 - 09:30

Fort descens dels grups escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat

dilluns, 1 març, 2021 - 13:00

El Centre Cívic Jardins de la Pau centralitza les vacunacions contra la covid al Prat

Ja s'ha començat a citar a les persones majors de 80 anys, que a la nostra...

divendres, 26 febrer, 2021 - 08:15

El Servei d’Ajuda a Domicili surt del mercat lucratiu i passa a ser públic

L’Ajuntament prestarà directament el servei mitjançant la Fundació S21,...