Esteu aquí

S’amplien les mesures econòmiques per donar suport al sector turístic davant de la crisi de la Covid-19

Les diferents administracions han impulsat una sèrie de beneficis fiscals per pal·liar els efectes econòmics de l’aturada de l’activitat turística.

divendres, 17 abril, 2020 - 11:00

La crisi per la Covid-19 ha comportat el tancament de la totalitat d’establiments i allotjaments turístics, tret d’aquells que han de prestar serveis essencials per ordre del govern estatal, com és el cas de l’Hotel Ciutat del Prat.

Per pal·liar els efectes que la davallada de l’activitat turística pot tenir en les empreses del sector, les diferents administracions han impulsat una sèrie d’ajudes, com els préstecs de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), amb què tant empreses com autònoms poden sol·licitar fins a 500.000 €. La Generalitat, al seu torn, ha promulgat una prestació econòmica directa a la qual poden optar autònoms i empreses petites, d’un màxim de 5 treballadors i treballadores i una facturació anual de fins a 500.000 €.

D’altra banda, s’han decretat mesures de suport a la prolongació del període d’activitat del personal amb contractes fixes discontinus, la suspensió durant un any i sense penalització del pagament d’interessos i amortitzacions corresponents als préstecs per emprenedoria atorgats per la Secretaria d'Estat de Turisme, la moratòria en el pagament dels impostos sobre les estades en establiments turístics i la rebaixa fiscal en el pagament del cànon de l'aigua per a establiments del sector. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 21 octubre, 2020 - 14:15

Canvis en els dies i llocs per vacunar-se de la grip al Prat, per prioritzar els grups de risc

Gran èxit de la campanya: en tres dies s’han vacunat més de 4.000 pratencs i...

dimecres, 21 octubre, 2020 - 08:45

L'alcalde Mijoler aborda amb responsables de bars i restaurants del Prat la situació del sector

L'Ajuntament fa mesos que està prenent mesures per recolzar el comerç local,...

dimarts, 20 octubre, 2020 - 23:45

Augmenten els grups escolars confinats al Prat, però el 94 % segueixen actius presencialment

No hi ha cap centre educatiu tancat a la ciutat