Esteu aquí

Resultat excel·lent de la primera analítica de la temporada de la qualitat de l'aigua de la platja

Aquesta setmana ha començat l'abocament de 80.000 metres cúbics de sorra

Abocament de sorra a la platja del Prat. (Foto: elprat.tv)

divendres, 19 juny, 2020 - 14:00

La qualitat de l'aigua de la platja de Can Camins del Prat és exel·lent per al bany. Així ho certifica la primera analítica quinzenal de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), realitzada el 15 de juny passat.

El control hi ha detectat una presència molt baixa d'indicadors microbiològics i, per tant, les aigües són aptes per al bany i compleixen els requisits de qualitat de la Directiva 2006/7/CE. Podeu consultar la fitxa de l'analítica a través del document enllaçat al final d'aquesta informació.

Abocament anual de sorra

Aquesta setmana ha començat l'operació anual d'aportació de sorra, que tindrà una durada d'uns 10 dies i que es fa a la zona situada entre el Centre Municipal de Vela i el tram central de la platja.

Un vaixell draga contractat per l'Autoritat Portuària de Bacelona hi abocarà 80.000 metres cúbics d'arena de bona qualitat procedent de Port Ginesta. Aquesta operació anual, que acabarà la setmana vinent, es fa per lluitar contra la regressió costanera provocada pels dics del port barceloní.

A la mateixa zona de la platja és imminent la retirada de les pedres acumulades arran de la destrossa d'una escullera provocada pel temporal Glòria. Les pedres es trituraran i, un cop convertides en grava, s'estendran pel terra dels aparcaments propers per anivellar-ne el terreny. Divesos cartells informen al públic de la situació d'aquesta zona de la platja. 

Retirada mecànica i manual de canyes i troncs

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) porta dies netejant i desinfectant les platges del Prat. La de Can Camins es neteja mitjançant garbelladores mecàniques, que filtren la sorra i s'endú tots els objectes més grans que una determinada mida. La sorra queda així molt fina i homogènia. També s'hi han retirat moltes canyes procedents de la darrera crescuda del Llobregat, arrossegades pel riu fins al mar i que s'han anat acumulant a la platja. 

En canvi, les platges de la Roberta (entre el CRAM i l'aparcament del final del passeig) i del Remolar (fins al límit amb Viladecans) es netegen manualment, perquè fomen part de la Xarxa Natura 2000 i estan protegides com a Zones d'Especial Protecció per a les Aus. A la sorra d'aquestes platges no s'hi passa la garbelladora mecànica, sinó que es retiren manualment els materials artificials dipositats pel mar però s'hi deixen aquells naturals, com petxines, trossos de canyes i fusta, algues, etc, excepte els més grans.

Aquests materials naturals que queden sobre la sorra són molt útils per als ocells, tant per a aliment com per a refugi. Per exemple, els polls de corriol petit i corriol camanegre s'hi acostumen a amagar mentre els seus pares busquen aliment a primera línia de mar. Altres espècies d'aus marines, com la garsa de mar o el xatrac, també se'n beneficien. En aquests trams de platja, l'objectiu és compatibilitzar l'ús lúdic de les persones amb l'existència de fauna autòctona que cal protegir, i que durant el confinament de les persones ha pogut intensificar la seva presència.

Analítica de l'aigua de la platja del Prat.

Document (pdf - 74582 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Itinerari i mirador delta del Llobregat

divendres, 20 setembre, 2024 - 10:00

El Prat gaudirà d’un altre mirador i d’un nou itinerari adequat gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Costa Barcelona Delta Llobregat

El projecte global, liderat per la Diputació de Barcelona i en què participa...
Nou X2 Express

dimarts, 17 setembre, 2024 - 12:30

El Pratexprés funcionarà també els caps de setmana

La nova línia X2 substitueix la 165 per oferir un servei més ràpid i major...

dijous, 12 setembre, 2024 - 17:45

Nova programació de tallers i activitats de la Jugateca Ambiental de tardor

Diumenge, i fins al mes de desembre, comença un nou cicle d’activitats a les...