Esteu aquí

Recomanacions per gaudir del Delta en bicicleta

Cal respectar l’entorn i donar preferència als vianants, circular només per carreteres i carrils bici i adequar la velocitat a les característiques de cada via per evitar situacions de risc, fer servir el casc i els reflectants i no utilitzar auriculars

Cicloturisme

dijous, 26 juliol, 2018 - 11:30

L’estiu és un bon moment per fer cicloturisme i el Prat i el delta del Llobregat, un entorn ideal on moure’s en bicicleta per descobrir la natura i el patrimoni. També ho és  per als més petits, gràcies al seu suau relleu i a la xarxa de carrils bici que hi ha al territori, que es pot consultar al Mapa turístic i al web: http://www.elprat.cat/turisme-i-territori/que-fer-al-prat/cicloturisme.

A més, és possible arribar al delta directament amb bicicleta des de les localitats veïnes de L’Hospitalet, Cornellà o Sant Boi, seguint la llera del riu Llobregat. Un cop al municipi, s’hi pot circular tant pel nucli urbà com pels espais naturals, respectant sempre les àrees en què l’ús de la bicicleta estigui restringit.  

Per conciliar el cicloturisme amb el respecte al medi natural i a la resta de persones que volen gaudir del territori, és necessari tenir en compte algunes recomanacions. Així, en desplaçar-se en bicicleta pels espais naturals, cal respectar l’entorn i els béns i propietats tant públics com privats, així com la preferència dels vianants, a qui hem d’evitar causar molèsties. S’ha de circular només per carreteres i carrils bici, ja que fer-ho per corriols, rieres, tallafocs, roquissars, camp a través i per petits senders produeix un efecte de compactació del sòl que en redueix la permeabilitat. D’altra banda, cal adequar la velocitat a les característiques de la via per evitar situacions de risc, seguir les indicacions que la senyalització estableixi, fer servir el casc i els reflectants i no utilitzar auriculars.

Zones de pícnic

Una activitat complementària al cicloturisme o un bon motiu per pedalejar pot ser gaudir d’un dinar o sopar a l’aire lliure en un entorn natural. En aquest sentit, el Prat disposa de tres àrees de pícnic a prop dels carrils bici: al Parc del Riu, a l’entrada dels Espais Naturals del Riu - Cal Tet, a Can Comas (al Parc agrari) i al Parc Nou. Se’n pot consultar la ubicació exacta al Mapa turístic.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 juliol, 2022 - 15:00

La gastronomia i la natura de proximitat, protagonistes de la guia “L'Estiu al Baix Llobregat. Next Llobregat!”

Sota el títol “BenvinGUST!”, BCN Content Factory, amb la col·laboració del...

dijous, 21 juliol, 2022 - 10:30

Set empreses del Prat reben el segell Biosphere Sustainable Lifestyle pel seu compromís amb el turisme sostenible

Sis d’elles han renovat l’acreditació, mentre que una altra, el Cafè de L...

dimecres, 22 juny, 2022 - 11:45

A l’estiu, viu la natura al Prat!

El municipi ofereix un munt d’opcions per poder gaudir de la natura i...