Esteu aquí

Reciclatge informàtic a Sant Cosme

Una de les prioritats de l'Ajuntament del Prat és el desenvolupament del Pla d'Actuació del barri de Sant Cosme, que ha generat noves iniciatives complementàries de l'actuació municipal. Entre aquestes iniciatives destaca un projecte de la Fundació per la Innovació de l'Acció Social (FIAS) que expliquem tot seguit.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Fruit de l'experiència d'aquesta entitat en temes relacionats amb les noves tecnologies i la inserció laboral, juntament amb la voluntat de l'Ajuntament de potenciar el barri a través del Pla d'Actuació de Sant Cosme, va sorgir aquesta iniciativa. L'objectiu del projecte se centra en la generació d'ocupació a partir de la creació de nous serveis d'atenció a les persones i a les empreses en el camp de la informàtica, tot harmonitzant les necessitats empresarials de gestió dels seus equips en desús amb les necessitats de la població a l'hora d'incorporar-se al domini de les noves tecnologies. I, a més a més, contribuint a millorar el medi ambient. 

Recollida de material vell
Es tracta de crear un taller de recicladors informàtics a Sant Cosme que permeti la recollida del material vell de la zona per seleccionar-lo amb l'objectiu de canalitzar el maquinari reutilitzable en un punt de venda de segona mà, a preus assequibles, per a la població que no disposa de prou recursos econòmics. La resta de components rebutjables passarà, segons la normativa de la Junta de Residus de la Generalitat, a una planta de tractament que actualment es troba en construcció.
A continuació apuntem sintèticament els objectius del projecte: 
- Crear una nova font d'ocupació relacionada amb les noves tecnologies al barri de Sant Cosme.
- Aconseguir el procés de creixement individual i la capacitació professional dels joves.
- Facilitar la formació i el suport tècnic al llarg de l'experiència per aconseguir la incorporació definitiva al mercat laboral dels joves que participen en el projecte.
- Col·laborar en la defensa del medi ambient amb la recollida de material de rebuig.
- Facilitar a la població l'accés a les noves tecnologies gràcies a un material informàtic de segona mà a bon preu.
- Desenvolupar un servei domiciliari d'assessoria, suport tècnic, manteniment i formació en el camp de la informàtica per a particulars o petites empreses. 

Col·laboració municipal
La col·laboració de l'Ajuntament del Prat en aquest projecte es concreta en l'aportació d'una part del capital inicial i la cessió d'un local que cal condicionar per poder-hi desenvolupar la tasca prevista. D'altra banda, la fundació Un Sol Món, de Caixa Catalunya, subvenciona aquest projecte amb la finalitat d'implantar-lo en el marc de la Convocatòria d'Ajuts a Projectes Socials; mentre que la FIAS s'encarrega de dur-ne a terme la gestió empresarial, social i educativa. L'Ajuntament valora positivament aquest projecte pels aspectes socioeconòmics que ofereix, ja que considera que podrà significar un impuls per al barri de Sant Cosme en generar activitat i ocupació en un camp que tot just es comença a desenvolupar, com ho indiquen experiències semblants a tot Europa que mostren un potencial important en tot allò relacionat amb les noves tecnologies.
Amb l'objectiu d'impulsar aquesta iniciativa, s'ha començat a negociar amb l'empresa Electrorecycling, que construirà i gestionarà la planta de residus de Catalunya, i també amb la Junta de Residus de la Generalitat. 

Pla d'Actuació de Sant Cosme  

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 18 novembre, 2019 - 10:00

El Consell dels Infants del Prat es renova

És un òrgan de participació que permet que els nois i noies puguin col...

divendres, 15 novembre, 2019 - 08:00

L'alcohol, principal causa de les atencions al Servei Municipal Integral per a les conductes addictives

Més de 3.000 infants, adolescents, joves i famílies van rebre accions...

dimecres, 13 novembre, 2019 - 14:00

Sessió formativa perquè les entitats puguin detectar situacions de vulnerabilitat

També s'informarà dels recursos que ofereix l'Ajuntament per fer-hi front