Esteu aquí

Prova pilot a les platges del Prat, Castelldefels i Gavà per a la prevenció de residus

La prova es realitzarà entre el 8 i el 12 de juliol. Les principals mesures seran la instal·lació d’un punt de retorn d’envasos i la realització de diverses accions de sensibilització.

Platja del Prat (imatge d'arxiu)

Platja del Prat (imatge d'arxiu)

dimarts, 2 juliol, 2019 - 14:15

La problemàtica de les deixalles marines a l’estiu és molt important a causa de l’alta afluència de persones a les platges i la seva intensitat de l’ús. Els residus principal són els plàstics (75%) i es troben seriosos problemes en relació a la separació i reciclatge de les deixalles de la sorra, així com amb la recollida mecànica de burilles de cigarretes.

Per aportar solucions a aquesta situació, neix Zero Beach, un projecte creat per les associacions Rezero i eco-union amb el suport de l’Agència de Residus i BeMed. El seu objectiu principal és alliberar les platges dels residus, a partir de la seva prevenció. Les entitats impulsores creuen que les platges han de considerar-se, no només un espai lúdic, sinó també un paratge natural de qualitat i de respecte cap a la natura, en coherència amb la societat Residu Zero.

Per tal de reduir la presència de residus, durant el mes de juliol, les associacions Rezero i eco-union, juntament amb els Ajuntaments de Castelldefels, Gavà i el Prat de Llobregat i l’AMB, provaran, en les respectives platges, accions concretes de prevenció i eliminació de residus.

La prova pilot consistirà en la instal·lació d’un punt informatiu on es desenvoluparan tasques de sensibilització entre els usuaris per aconseguir una reducció en l’abandonament de burilles a la sorra. També es fomentarà (mitjançant un incentiu econòmic) el retorn d'envasos de begudes consumides i es realitzaran diverses mesures de sensibilització sobre la problemàtica ambiental que suposen els elements d'un sol ús més habituals a les platges. A més, es duran a terme caracteritzacions (analítica dels residus de la platja on s’ha realitzat la prova pilot) abans i després d'aquestes accions per conèixer l'impacte de la prova pilot. Les caracteritzacions no es duran a terme en la zona de platja.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 8 juliol, 2020 - 10:15

L’oficina de turisme de Can Camins obre de nou al públic

També es pot tornar a gaudir de les vistes privilegiades del Mirador de l...

divendres, 3 juliol, 2020 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

L'Ajuntament ha establert a la platja totes les mesures necessàries per...

dijous, 2 juliol, 2020 - 09:30

El Mercat de Pagès torna al seu lloc habitual a la pl. de Pau Casals

Cal seguir respectant les mesures de distància i higiene i actuar amb...