Esteu aquí

Prova pilot a les platges del Prat, Castelldefels i Gavà per a la prevenció de residus

La prova es realitzarà entre el 8 i el 12 de juliol. Les principals mesures seran la instal·lació d’un punt de retorn d’envasos i la realització de diverses accions de sensibilització.

Platja del Prat (imatge d'arxiu)

Platja del Prat (imatge d'arxiu)

dimarts, 2 juliol, 2019 - 14:15

La problemàtica de les deixalles marines a l’estiu és molt important a causa de l’alta afluència de persones a les platges i la seva intensitat de l’ús. Els residus principal són els plàstics (75%) i es troben seriosos problemes en relació a la separació i reciclatge de les deixalles de la sorra, així com amb la recollida mecànica de burilles de cigarretes.

Per aportar solucions a aquesta situació, neix Zero Beach, un projecte creat per les associacions Rezero i eco-union amb el suport de l’Agència de Residus i BeMed. El seu objectiu principal és alliberar les platges dels residus, a partir de la seva prevenció. Les entitats impulsores creuen que les platges han de considerar-se, no només un espai lúdic, sinó també un paratge natural de qualitat i de respecte cap a la natura, en coherència amb la societat Residu Zero.

Per tal de reduir la presència de residus, durant el mes de juliol, les associacions Rezero i eco-union, juntament amb els Ajuntaments de Castelldefels, Gavà i el Prat de Llobregat i l’AMB, provaran, en les respectives platges, accions concretes de prevenció i eliminació de residus.

La prova pilot consistirà en la instal·lació d’un punt informatiu on es desenvoluparan tasques de sensibilització entre els usuaris per aconseguir una reducció en l’abandonament de burilles a la sorra. També es fomentarà (mitjançant un incentiu econòmic) el retorn d'envasos de begudes consumides i es realitzaran diverses mesures de sensibilització sobre la problemàtica ambiental que suposen els elements d'un sol ús més habituals a les platges. A més, es duran a terme caracteritzacions (analítica dels residus de la platja on s’ha realitzat la prova pilot) abans i després d'aquestes accions per conèixer l'impacte de la prova pilot. Les caracteritzacions no es duran a terme en la zona de platja.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 juliol, 2019 - 13:45

L'aigua de la platja continua sent excel·lent per al bany, segons les anàlisis

Durant la temporada de bany, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fa analítiques periòdiques de l'aigua de la p...
Aportació de sorres a la platja

dimarts, 2 juliol, 2019 - 11:30

Finalitza l'aportació anual de sorres de la platja del Prat

L’aportació de sorres a la platja del Prat la fa anualment el Port de...

dijous, 27 juny, 2019 - 17:00

El Prat de Llobregat Viu l'estiu amb el "Teatre a l'ombra"

Aquest diumenge 30 de juny, tret de sortida del cicle "Teatre a l'ombra" per...