Esteu aquí

Primeres passes del projecte d'Arts Visuals d'IntersECCions al CEE Can Rigol

181115_pr.vis_.can_.jpg

dimecres, 5 desembre, 2018 - 13:30

Arran de la participació del CEE Can RigolUNZIP i l'Escola d'Arts del Prat el passat curs 2017-2018 en un minilab, l'espai de disseny de projectes educatius/culturals entre diverses entitats i centres educatius, s'ha iniciat aquest curs 2018-2019 un projecte conjunt en el marc d'IntersECCions.

En Daniel Gasol, coordinador dels projectes d'Arts Visuals d'IntersECCions i membre de l'Associació d'Amics de l'Art del Prat, ens fa una petita crònica de la posada en marxa de la col·laboració amb Can Rigol:

Els espais de treball compartit entre agents diversos permeten desenvolupar trobades per implementar projectes amb la incidència més gran possible entre Escola i Ciutat. En el cas de l'Escola Can Rigol, estem desenvolupant un projecte d'espai relacional per a famílies, docents i alumnes de l'escola que esdevingui el lloc on formalitzar les propostes del professorat i alumnat per tal que acabin succeint a l'aula, de forma transversal i des del co-aprenentatge.

IntersECCions de l'Ajuntament del Prat, juntament amb UNZIP Torre Muntadas i Can Rigol, estem dissenyant activitats per tal d'establir ponts entre la vida fora de l'escola i l'aprenentatge dins l'espai educatiu, proposant la creació d'un espai físic de tipus relacional, que fomenti relacions entre pares, mares, alumnat i professorat, i on es pugui donar cabuda a les propostes processuals perquè obtinguin la seva forma final a l'espai esmentat.

Per tal de comprendre quin és el funcionament intern de Can Rigol, i amb la voluntat de formació en metodologies artístiques als/les docents, el passat 15 de Novembre, va tenir lloc en el marc de l'Escola, un taller dirigit per l'artista Rafael Castanyer. Més de 40 persones es van aplegar en el centre per tal de gestar una trobada lúdica i didàctica, on aprendre a treballar col·lectivament amb narratives des de l'expressió i el no-ordre, la llum i l'ombra, i la música com a element vehicular.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 febrer, 2019 - 14:45

El Prat se suma per primer cop a la Quinzena metropolitana de la dansa

Aquest projecte per apropar la dansa a la ciutadania, amb propostes...

divendres, 22 febrer, 2019 - 10:00

Alumnes d'ESO imparteixen tallers de competències digitals a gent gran

Es tracta del projecte d'aprenentatge servei Connecta Jove, en el qual col...
Et_toca_a_tu_Entrecordes_Pepa_Colomer_IntersECCions.jpg

dimecres, 20 febrer, 2019 - 14:00

L’alumnat de l'Entrecordes de l'Escola Pepa Colomer tocarà amb l'OBC

Els nens i nenes ja estan preparant l’obra Gall de Foc