Esteu aquí

Plaques solars a la coberta de la prefectura de la Policia Local

Generaran 17,3 kw de potència.

dimecres, 7 maig, 2008 - 12:50

L'Ajuntament del Prat continua amb la seva aposta per l'energia solar, instal·lant plaques fotovoltaiques a les cobertes dels equipaments municipals on tècnicament sigui possible.

El primer edifici públic en acollir plaques solars va ser, l'any 2002, el centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa, a la coberta del qual es generen un màxim de 5 kw de potència elèctrica, l'equivalent al consum mitjà aproximat de dues famílies als seus respectius habitatges.

L'any passat es van instal·lar plaques a la coberta de l'altre centre cívic de la ciutat, el de Jardins de la Pau, que generen 11,5 kw i que aviat s'augmentaran, amb més captadors solars, fins als 17,3 kw.

El darrer exemple ha estat l'edifici de la prefectura de la Policia Local, on s'acaben d'instal·lar 78 plaques solars que, ben aviat, generaran 17,3 kw de potència màxima.

A les zones industrials
Fa pocs dies, l'Ajuntament i Cilsa van signar un conveni per a estudiar la possible instal·lació de captadors solars a les cobertes de les naus industrials.

La cervesera Damm també ha optat pel mateix camí, amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la seva factoria nova del polígon Mas Mateu i a les seves naus logístiques de la ZAL.

També l'empresa pública Aigües Ter - Llobregat ha anunciat que instal·larà captadors solars a la planta dessalinitzadora que construeix al Prat.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...