Esteu aquí

Pla municipal per fomentar els hàbits saludables al Prat

S'integra dins el PAFES, Pla d'Activitat Física, Esport i Salut, que impulsa la Generalitat.

dijous, 11 febrer, 2010 - 10:45

"Fem el pas cap a hàbits saludables" és l'eslògan que recull l'objectiu principal de promoció de la salut plantejat pel departament de Salut Pública i Consum de l'Ajuntament, que es desenvoluparà durant 2010.

El Prat s'ha afegit al PAFES (Pla d'Activitat Física Esport i Salut), impulsat per la Generalitat, en el qual participen professionals de la salut dels centres d'atenció primària (CAP) i personal tècnic dels complexos esportius municipals (CEM).

El PAFES es concreta en aquests tres aspectes:

  • Consells Generals. El personal mèdic i d'infermeria dels CAP donarà als i a les pacients un seguit de consells generals per millorar la salut, centrats en l'activitat física i comptant amb un catàleg editat per l'Ajuntament que mostra les possibilitat que ofereix El Prat per practicar esport.
     
  • Programa assessorat. Quan ho estimi oportú, el metge o metgessa ens recomanarà caminar, i per facilitar-ho s'han dissenyat rutes a peu pel municipi, d'entre dos i tres quilòmetres, per escollir la que ens vagi millor. Hi ha tres rutes urbanes, amb sortida i arribada als tres CAP del Prat, i dues externes (camí de la platja i parc del riu).
     
  • Programa supervisat. Preveu la iniciació en l'activitat física de persones que hagin de fer una activitat supervisada: sedentàries, amb factors de risc (cardiovasculars, diabetis..), d'edat avançada, etc. El programa, que es farà als CEM, estarà dirigit per tècnics esportius especialment formats i amb la supervisió d'un metge especialista.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...