Esteu aquí

Perforat el túnel ferroviari entre les dues terminals de l'aeroport

Està previst que l'any 2021 entri en servei la llançadora entre Barcelona Sants i la terminal T1, un trajecte que durarà 18 minuts

Moment en què la tuneladora perfora el darrer tram del túnel entre les dues terminals. (FOTO: Adif)

dijous, 20 desembre, 2018 - 08:15

L'ens estatal Adif (Administración de Infraestructuras Ferroviarias) ha finalitzat les tasques de tunelació entre les dues terminals de l'aeroport del Prat. Aquest tram, de 300 metres, va començar a perforar-se el 6 de novembre passat i representa només una desena part del tram soterrat que formarà part de la connexió ferroviària entre la futura estació de la terminal T1 i Barcelona Sants. Aquest trajecte durarà 18 minuts en tren llançadora.

Durant els mesos en què la tuneladora ha estat treballant sota terra s'ha hagut d'aturar el trànsit aeri a la pista central, fet que no ha afectat al volum habitual de vols que operen a l'aeroport. 

Les tasques de tunelació formen part de la primera fase d'aquestes obres, que tenen un pressupost de 305 miilons d'euros i que han de concloure l'estiu de 2019, quan es posarà en marxa la segona fase, encara per licitar. 

Pel que fa a la data de finalització de les obres no hi ha novetat respecte del que el ministre de Foment, José Luís Ábalos, va anunciar fa unes setmanes: durant l'any 2021 es posarà en marxa aquesta connexió ferroviària, pas previ a la reconversió de l'actual estació de rodalies de la terminal T2 en un baixador intermodal que integri aquest servei amb el tram sud de la línia L9 del metro. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 24 abril, 2019 - 09:45

Es publica l'avanç del Pla director urbanístic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

La ciutadania hi pot presentar suggeriments fins al 13 de desembre

dijous, 18 abril, 2019 - 09:15

Verge de Montserrat es començarà a asfaltar passat Setmana Santa

Durant els treballs quedarà inhabilitat el pas de vianants del carrer d'Enric...

dimecres, 17 abril, 2019 - 09:15

Propera comercialització dels pàrquings de Verge de Montserrat

Les sol·licituds es podran presentar del 29 d'abril al 31 de maig a les...