Esteu aquí

Orquestres i bandes, un espai de formació clau

Les formacions instrumentals de L'Escola d'Arts en Viu mantenen la seva activitat

dimecres, 28 octubre, 2020 - 09:00

La pràctica instrumental en grans conjunts, com les Orquestres o les Bandes, és un dels elements principals de vertebració de L'Escola d'Arts en Viu des dels seus inicis com a Escola Municipal de Música, i juga un paper central en la formació artística de l'alumnat. L'experiència de tocar en una gran formació amb diferents instruments, permet desenvolupar habilitats d'escolta en grup, d'atenció, i de cooperació entre altres i permet tenir vivències artístiques que no es poden experimentar en formats més reduïts.

En la posada en marxa de l'actual curs 20-21, L'Escola va tenir molt en compte que calia saber combinar la importància de mantenir aquestes formacions, que poden agrupar fins a 35 persones, amb la necessitat de garantir uns espais segur de contagi d'acord amb els protocols Covid.

Per a fer-ho, l'espai de l'auditori de Torre Balcells s'ha reconvertit en una aula d'assaig d'orquestres i bandes. S'ha desmuntat temporalment tota la platea, que tenia una capacitat de 88 butaques, i s'ha dissenyat un espai d'assaig amb capacitat per a 36 persones, garantint distàncies de 1,5 metres entre cada músic. Per als instruments de vent que tenen més projecció d'aerosols s'utilitzen també pantalles protectores. L'espai té un protocol de neteja i ventilació que  està recollit en el Pla d'organització Covid-19 i que garanteix l'ús entre diferents orquestres o bandes.

L'Escola té en funcionament 8 orquestres i bandes a les quals participen un total de 135 alumnes:
-orquestra Monteverdi

-orquestra de corda infants

-orquestra de corda joves

-orquestra de cambra d'adults

-orquestres de vent infants 1 i 2

-Blue band

-Big Band

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 25 octubre, 2021 - 09:00

Prospecció arqueològica a l’aparcament entre l’Església de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament

La intervenció es durà a terme el proper dimarts 26, de 8 a 20 h
Som natura 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

Reconeguts artistes expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través de la cançó i el videoclip Som natura!

La iniciativa està impulsada per l’activista cultural Lluís Marrassé,...

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...