Esteu aquí

Orquestres i bandes, un espai de formació clau

Les formacions instrumentals de L'Escola d'Arts en Viu mantenen la seva activitat

dimecres, 28 octubre, 2020 - 09:00

La pràctica instrumental en grans conjunts, com les Orquestres o les Bandes, és un dels elements principals de vertebració de L'Escola d'Arts en Viu des dels seus inicis com a Escola Municipal de Música, i juga un paper central en la formació artística de l'alumnat. L'experiència de tocar en una gran formació amb diferents instruments, permet desenvolupar habilitats d'escolta en grup, d'atenció, i de cooperació entre altres i permet tenir vivències artístiques que no es poden experimentar en formats més reduïts.

En la posada en marxa de l'actual curs 20-21, L'Escola va tenir molt en compte que calia saber combinar la importància de mantenir aquestes formacions, que poden agrupar fins a 35 persones, amb la necessitat de garantir uns espais segur de contagi d'acord amb els protocols Covid.

Per a fer-ho, l'espai de l'auditori de Torre Balcells s'ha reconvertit en una aula d'assaig d'orquestres i bandes. S'ha desmuntat temporalment tota la platea, que tenia una capacitat de 88 butaques, i s'ha dissenyat un espai d'assaig amb capacitat per a 36 persones, garantint distàncies de 1,5 metres entre cada músic. Per als instruments de vent que tenen més projecció d'aerosols s'utilitzen també pantalles protectores. L'espai té un protocol de neteja i ventilació que  està recollit en el Pla d'organització Covid-19 i que garanteix l'ús entre diferents orquestres o bandes.

L'Escola té en funcionament 8 orquestres i bandes a les quals participen un total de 135 alumnes:
-orquestra Monteverdi

-orquestra de corda infants

-orquestra de corda joves

-orquestra de cambra d'adults

-orquestres de vent infants 1 i 2

-Blue band

-Big Band

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 1 desembre, 2020 - 15:00

A cau d'orella, una cadena ciutadana de trucades literàries

Imagineu-vos la situació: esteu tranquil·lament al sofà de casa vostra, sona el telèfon i en agafar-lo una veïna us felicita les festes i us llege...

dimarts, 1 desembre, 2020 - 12:00

Torna la Guia Sonora del Prat

El projecte, que va néixer l'any 1998, es presentarà a principis del 2021 amb...

dimarts, 1 desembre, 2020 - 10:15

Nova programació del Prat Nocturn

Diferents espais de l'edifici de La Granja La Ricarda seran l'escenari