Esteu aquí

Noves restriccions de l’ús de l’aigua a la ciutat davant la situació d’excepcionalitat per sequera

L’alcalde, Lluís Mijoler, emet un ban amb les mesures que s’han d’adoptar d’acord amb l’episodi en el qual ens trobem.

divendres, 10 març, 2023 - 13:00

Durant aquesta setmana, s’ha decretat la fase d’excepcionalitat. Per aquest motiu, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha emès un ban amb les actuacions que s’han de dur a terme. Les mesures restrictives són les següents:

 • Els volums d’aigua potable per a l’abastament de la població o poden superar una dotació màxima equivalent de 230 litres per habitant i dia.
 • Els regs de supervivència es realitzarà sobre arbres i plantacions executats recentment a diferents punts del municipi. Aquest reg es farà mitjançant gota a gota i amb la mínima quantitat d’aigua, en horari de 20 h a 8 h. Es podrà regar amb camió cuba amb aigua regenerada procedent de depuradora.
 • Els regs de les gespes amb aspersió queden prohibits.
 • L’ús d’aigua potable per ompliment de piscines només és permès en els següents casos:
 • El reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
 • En centres educatius, l’ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres per al bany d’infants.
 • Amb una excepció: aquesta limitació no s’aplica a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques.

En el cas dels equipaments esportius municipals, aquestes restriccions no suposen cap mena d’alteració dels seus serveis, ni les piscines ni les dutxes, tot i que els camps de gespa artificial no es podran mullar.

 • Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, siguin públics o particulars, excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé si hi ha un risc sanitari o un risc per a la seguretat viària. En el cas de la nostra ciutat, fa anys que la neteja de la via pública ja es fa amb aigua no potable procedent de pous, per tant, tampoc afectarà la neteja viària habitual.
 • Queda prohibida la neteja de vehicles excepte els establiments comercials dedicats a aquesta activitat amb sistemes de recirculació d’aigua. Fora, només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i gallega.
 • Es permet la neteja de vehicles fora d’establiments comercials per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals. S’inclouen els vehicles de transport de menjar, transport d’animals (vius o morts), ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments i de residus. Es farà sempre amb la mínima utilització d’aigua possible.
 • No es podran omplir total o parcialment les fonts ornamentals, llacs o altres elements d´ús estètic de l’aigua.
 • En el cas de les explotacions ramaderes, l’ús d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per a l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte.

 

Poden trobar tota la informació a elprat.cat/sequera

Compartir

Noticies relacionades

Neteja

dilluns, 15 juliol, 2024 - 10:00

Els Serveis de neteja i jardineria s’adapten amb l’arribada de les altes temperatures

L’objectiu és evitar els moments de més calor durant el dia. Com ja es va fer...
Bus L22 Bellvitge

dimecres, 10 juliol, 2024 - 11:30

L22 funcionarà durant el mes d’agost

La línia que connecta la nostra ciutat amb l’Hospital Universitari de...

dimarts, 9 juliol, 2024 - 14:00

Estat de les poblacions d'oreneta cuablanca a la nostra ciutat

Cada any el departament d’Acció ambiental de l’Ajuntament participa en el projecte Orenetes que organitza l’Institut Català d’Ornitologia (...