Esteu aquí

Noves convocatòries d’ajuts municipals al lloguer d’habitatges

Fins el proper 11 de juny, les persones que hagin sol·licitat els ajuts al pagament del lloguer de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de l’any 2021 poden presentar les sol·licituds per optar a aquests ajuts locals. D'altra banda, les persones propietàries que vulguin llogar el seu pis també podran optar a subvencions si ho fan a través de Prat Espais.

dimarts, 1 juny, 2021 - 15:00

L’Ajuntament del Prat posa a disposició de la ciutadania una subvenció per al pagament del lloguer social com a complement per aquelles persones que hagin sol·licitat l’ajuda de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i no hagin aconseguit la prestació. És el tercer any consecutiu que es posa en marxa aquestes ajudes com a mesura de suport en l’accés a l’habitatge.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el proper 11 de juny i els requisits d’accés són els mateixos que els de la convocatòria general. Els imports de l’ajuda se situen entre un 20 i un 40% de la renda total del lloguer amb un màxim de 200 euros mensuals. Per presentar la sol·licitud s’ha de demanar cita prèvia a Prat Espais.

Ampliació també del termini de presentació dels ajuts de la Generalitat

D’altra banda, el termini de presentació de sol·licituds d’accés a les subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya també s’ha ampliat fins el proper 11 de juny. El tràmit es pot realitzar telemàticament a http://tramits.gencat.cat o presencialment amb cita prèvia a les oficines de Prat Espais.

Nova convocatòria d’ajuts a persones propietàries de pisos

Paral·lelament, l'Ajuntament del Prat obre un nou període per demanar ajuts adreçats a persones que tinguin un pis en propietat, el vulguin llogar a un preu just per garantir el dret a l'habitatge. L'objectiu és mantenir els pisos en bon estat i ocupats, a fi d'ampliar el parc de lloguer assequible a la ciutat.

Seran subvencionables les accions per fer-hi rehabilitacions, reparacions, manteniment, substitució d’elements o equips, tramitació de butlletins, certificat energètic, cèdula d’habitabilitat, etc., sempre que es renovi després el contracte amb l'arrendatari a través de Prat Espais. També podran optar a aquest ajut aquells propietaris o propietàries que posin per primer cop el pis dins la borsa de lloguer municipal. 

Per a nous habitatges mediats per la Borsa de Lloguer se subvencionarà un import màxim de 1.500 euros, mentre que pera als habitatges de la Borsa que renoven el contracte o fan un nou arrendament dins del programa, l’import màxim subvencionable serà de 1.200 euros. El termini màxim de presentació de sol·licituds acaba el proper 31 de desembre de 2021 o quan s’esgoti la partida pressupostària.

Més avantatges per a la persona propietària

A més d’aquestes subvencions, posar un pis a la borsa de mediació de Prat Espais té encara altres avantatges com ara una assegurança gratuïta multirisc, una altra en cas d’impagaments i defensa jurídica, la tramitació gratuïta del contracte i les pòlisses, la mediació amb l’arrendatari gratuïta fins a finalització de contracte  i la tramitació d’ajuts si s’escau.

Més informació a l'empresa municipal d'habitatge, Prat Espais, tel. 933 705 054.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 setembre, 2023 - 14:45

Una tardor plena d’activitats familiars per descobrir la natura del delta del Llobregat

Durant els propers diumenges, al Prat, hi trobareu moltíssimes opcions per...
Ajuts Prat Espais

dimarts, 26 setembre, 2023 - 12:15

L’Ajuntament obre diverses convocatòries d’ajuts per facilitar l’accés i la disponibilitat de lloguers assequibles

La línia de suport a les persones llogateres incorpora, com a novetat, el...

dilluns, 28 agost, 2023 - 11:45

L'aigua de la platja del Prat continua en un estat excel·lent per al bany

La darrera anàlisi microbiològica es va fer el 21 d'agost