Esteu aquí

Nova modalitat d'audiovisual comunitari a la convocatòria /Unzip 2020

La Palmira s’incorpora aquest any com a impulsora de la nova modalitat, que vol incentivar projectes artístics com a dinamitzadors de les xarxes de barri i comunitàries

dilluns, 18 maig, 2020 - 08:45

/Unzip Arts Visuals obre la Convocatòria /Unzip 2020 per a la realització de projectes d'art vinculats al Prat de Llobregat. Aquesta convocatòria s'adreça a creadors i creadores i agents culturals, educatius i socials de la ciutat i de tot el territori català, i a qualsevol persona, col·lectiu i entitat amb ganes de posar en marxa idees i projectes a través de metodologies i propostes artístiques. El context actual és un moment clau per continuar aprofundint en com ens afecten com a individus i com a col·lectius les condicions culturals, educatives, socials, polítiques, econòmiques i ecològiques que ens envolten. Per aquesta raó, és important continuar oferint suport a les creacions amb una visió crítica i col·lectiva, proposant relacions aparentment estranyes i inèdites que generen noves possibilitats de convivència. 

Audiovisual comunitari

La Palmira se suma a aquesta convocatòria amb una nova proposta: cercar projectes d’acció comunitària que treballin els conceptes de barri, identitat i comunitat a través dels llenguatges i les eines audiovisuals des de la cocreació.

L’objectiu és que la comunitat del territori, les veïnes, les entitats i les persones que formen part del dia a dia del centre cívic siguin les protagonistes d’aquests projectes. Que l’artista sigui una més al barri i que pugui connectar i involucrar-se amb els projectes i grups de La Palmira. 

Per això, es valorarà la capacitat dels projectes d’activar relacions i espais de diàleg per debatre sobre l’entorn i la comunitat, així com de connectar amb propostes que ja s’impulsen des del centre, amb especial atenció a l’àmbit tecnològic, de la gastronomia, el treball intergeneracional o la igualtat de gènere. També es tindrà en compte que els projectes es plantegin des de la cocreació amb els diferents grups i entitats de l’entorn o que fan vida a l’equipament.

Així mateix, es valorarà que els projectes contemplin accions que fomentin l’esperit crític en la lectura i la producció audiovisual dels veïns i veïnes, així com processos que possibilitin l’intercanvi de sabers i nous coneixements i que esdevinguin enriquidors per a totes les persones que hi participen.

No dubteu en contactar-nos

Es tracta d’una modalitat vinculada a la vida del centre i del territori, en què es valorarà molt positivament que s’orienti i es proposi amb quins agents i col·lectius específics de l’entorn es planteja desenvolupar la proposta.

És per això que és important que l’artista conegui els projectes i la comunitat. Per facilitar-ho, l’equip del centre cívic es posa a disposició dels artistes i col·lectius per a qualsevol dubte o per conèixer més a fons el centre, el barri, els grups i entitats del territori.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a ccpalmiradomenech@elprat.cat  i unzip@elprat.cat o trucar-nos a 934 794 535 (dies laborables en horari de 9 a 13.30 h). 

Podeu trobar les bases de la convocatòria i la informació sobre les altres modalitats aquí.  

Compartir

Noticies relacionades

alcalde_pressupostos.jpg

dimarts, 11 agost, 2020 - 13:15

L'alcalde Mijoler anuncia que l’Ajuntament del Prat no cedirà al govern central els seus estalvis perquè els necessita per paliar la crisi de la covid

“Els estalvis de la gent del Prat han de servir per ajudar la gent del Prat,...

dilluns, 3 agost, 2020 - 13:00

Agents cívics nocturns treballaran pel compliment de les normes de prevenció de la COVID-19

També vetllaran per la bona convivència i civisme als espais públics durant...

divendres, 31 juliol, 2020 - 12:30

L'Ajuntament ja ha atorgat els primers 54.000 € d'ajuts a comerços que pateixen la crisi de la COVID-19

Són ajudes per facilitar que els establiments de la ciutat puguin reobrir o...