Esteu aquí

Nova modalitat d'audiovisual comunitari a la convocatòria /Unzip 2020

La Palmira s’incorpora aquest any com a impulsora de la nova modalitat, que vol incentivar projectes artístics com a dinamitzadors de les xarxes de barri i comunitàries

dilluns, 18 maig, 2020 - 08:45

/Unzip Arts Visuals obre la Convocatòria /Unzip 2020 per a la realització de projectes d'art vinculats al Prat de Llobregat. Aquesta convocatòria s'adreça a creadors i creadores i agents culturals, educatius i socials de la ciutat i de tot el territori català, i a qualsevol persona, col·lectiu i entitat amb ganes de posar en marxa idees i projectes a través de metodologies i propostes artístiques. El context actual és un moment clau per continuar aprofundint en com ens afecten com a individus i com a col·lectius les condicions culturals, educatives, socials, polítiques, econòmiques i ecològiques que ens envolten. Per aquesta raó, és important continuar oferint suport a les creacions amb una visió crítica i col·lectiva, proposant relacions aparentment estranyes i inèdites que generen noves possibilitats de convivència. 

Audiovisual comunitari

La Palmira se suma a aquesta convocatòria amb una nova proposta: cercar projectes d’acció comunitària que treballin els conceptes de barri, identitat i comunitat a través dels llenguatges i les eines audiovisuals des de la cocreació.

L’objectiu és que la comunitat del territori, les veïnes, les entitats i les persones que formen part del dia a dia del centre cívic siguin les protagonistes d’aquests projectes. Que l’artista sigui una més al barri i que pugui connectar i involucrar-se amb els projectes i grups de La Palmira. 

Per això, es valorarà la capacitat dels projectes d’activar relacions i espais de diàleg per debatre sobre l’entorn i la comunitat, així com de connectar amb propostes que ja s’impulsen des del centre, amb especial atenció a l’àmbit tecnològic, de la gastronomia, el treball intergeneracional o la igualtat de gènere. També es tindrà en compte que els projectes es plantegin des de la cocreació amb els diferents grups i entitats de l’entorn o que fan vida a l’equipament.

Així mateix, es valorarà que els projectes contemplin accions que fomentin l’esperit crític en la lectura i la producció audiovisual dels veïns i veïnes, així com processos que possibilitin l’intercanvi de sabers i nous coneixements i que esdevinguin enriquidors per a totes les persones que hi participen.

No dubteu en contactar-nos

Es tracta d’una modalitat vinculada a la vida del centre i del territori, en què es valorarà molt positivament que s’orienti i es proposi amb quins agents i col·lectius específics de l’entorn es planteja desenvolupar la proposta.

És per això que és important que l’artista conegui els projectes i la comunitat. Per facilitar-ho, l’equip del centre cívic es posa a disposició dels artistes i col·lectius per a qualsevol dubte o per conèixer més a fons el centre, el barri, els grups i entitats del territori.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a ccpalmiradomenech@elprat.cat  i unzip@elprat.cat o trucar-nos a 934 794 535 (dies laborables en horari de 9 a 13.30 h). 

Podeu trobar les bases de la convocatòria i la informació sobre les altres modalitats aquí.  

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...