Esteu aquí

Nova edició de l'Aula de Salut

Es manté la col·laboració amb l'equip de professionals de l'Hospital de Bellvitge i se sumen noves temàtiques

divendres, 9 setembre, 2022 - 11:30

El segon semestre de l'any, l'Ajuntament del Prat continua amb l'Aula de Salut, per la qual cosa manté les col·laboracions de professionals de l'Hospital de Bellvitge que, amb motiu de la commemoració dels seus 50 anys, va oferir al nostre municipi l'oportunitat d'organitzar conferències científiques adaptades a tot tipus de públic, que suposen un gran esforç de divulgació. Totes les sessions es faran a les 18.30 h.

La programació comença a l'octubre amb la xerrada Afrontar l'ansietat amb Carles Soriano-Mas, doctor en psicologia i expert en neuropsicologia clínica. Director del laboratori de neuroimatge i salut mental de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge-IDIBELL. Es farà el proper 5 d'octubre al Centre Cívic Jardins de la Pau.

El 3 de novembre, per a la prevenció, abordatge i tractament de l'Ictus, comptarem amb Pere Cardona, director de la Unitat d'Ictus de l'Hospital de Bellvitge (HUB), al Centre Cívic Palmira Domènech. Per a l'ocasió, hi haurà la col·laboració activa de l'AV Nucli Antic del Prat.

El 15 de novembre, tractarem, de nou, els trastorns alimentaris: detecció i abordatge, amb Isabel M. Sánchez-Díaz, doctora en Psicologia de l'HUB, al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Serà una sessió complementària d'aquella que es va fer durant el primer semestre de l'any, que va comptar amb més de 60 inscripcions.

Activitat física i esport: inclusió i apoderament

El 22 de novembre, al CEM Estruch, hi haurà una taula rodona sobre el potencial inclusiu i apoderador de l'activitat física i l'esport. La ponent central serà Mariona Violán, metgessa de l'esport. La moderació anirà a càrrec d'Olga Asensio, cap d'activitat física i esport de l'Ajuntament del Prat. Comptarà amb la presència de:

Sonia Cabello, entrenadora i jutgessa nacional de gimnàstica rítmica, coaching esportiu i directora tècnica del Club Esportiu Rítmica Pratenc

Isabel Gonzalo, periodista, postgrau Gènere i Comunicació (UAB), directora del Planeta Prat-El Prat Ràdio i jugadora del Rugby Club L'Hospitalet.

Mireia Sánchez, llicenciada en ciències de l'activitat física i l'esport, tècnica de mitja muntanya i professora i coordinadora del cicle GUIAMN Institut les Salines del Prat.

Altres ponents procedents del món esportiu local, pendents de confirmació. 

Cloenda del cicle

Per cloure el cicle, hi haurà la taula rodona Migració i Salut, el proper 1 de desembre, a Cases d'en Puig. Com a ponent principal comptarem amb Gaby Poblet, antropòloga. La moderació serà a càrrec de Jesús Gómez, tècnic municipal de Nova Ciutadania-Acció Social. Altres ponents i col·laboracions, procedents del món associatiu local, resten pendents de confirmació.

Més informació a: salut@elprat.cat o  www.elprat.cat/salut

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 3 octubre, 2023 - 14:45

Comença un nou cicle de Ciutats Defensores al Prat

El proper divendres 6 d’octubre comença un nou cicle d’activitats de Ciutats Defensores al Prat. Un projecte que té per objectiu conscienciar a les persones sob...

dilluns, 2 octubre, 2023 - 15:00

L’Ajuntament, dia a dia, amb la gent gran del Prat

L’1 d’octubre és el Dia Internacional de les Persones Grans, una jornada reivindicativa per sensibilitzar la població sobre el lloc tan important que ocupa la gent g...

dilluns, 2 octubre, 2023 - 13:30

Explora el fons marí de la mà de dones científiques al cicle "Oceàniques" dins l'octubre Ada Lovelace

Aquest cicle tindrà lloc del 5 al 26 d’octubre al Centre Cívic Palmira Domènech