Esteu aquí

Nous serveis de recollida de fulles seques i d'excrements canins

L'Ajuntament ha posat en marxa dos serveis específics per retirar de la via pública dos dels elements que més l'embruten.

dimecres, 15 novembre, 2006 - 12:30

Davant la problemàtica que suposa la presència d'excrements de gossos al carrer, el departament municipal de Manteniment i Serveis Urbans ha posat en marxa un servei de recollida i neteja d'aquestes deposicions per tota la ciutat i, especialment, als voltants de les escoles.

L'escombriaire de les zones on hi ha algun centre escolar escombra diàriament l'entrada de l'escola o institut abans de les 8.30 h, de manera que a l'hora de l'entrada dels alumnes els accessos estiguin lliures d'excrements.

D'altra banda, un equip amb un vehicle específic de recollida d'excrements neteja més en profunditat les entrades i voltants de tots els centres escolars de la ciutat un cop a la setmana.

Tots dos serveis (escombrada manual i equip de recollida) es veuen reforçats amb una neteja a base d'aigua a pressió cada vegada que és necessari.

Fullaraca
D'altra banda, amb l'arribada de la tardor, s'ha posat en marxa, per primera vegada al Prat, un nou servei específic de recollida de fulles d'arbres. Malgrat que la imatge de la fulla seca al terra evoca directament al paisatge típic de la tardor, un volum excessiu de fullaraca al carrer afecta el trànsit lliure de les persones i entorpeix la  retirada d'altres elements que cauen al terra.

Aquest servei surt diàriament i consisteix en un equip format per dos escombriaires equipats amb bufadora que arrossega les fulles caigudes dels arbres i les apila al centre del carrer, on tot seguit una màquina escombradora les recull totes juntes. També hi ha un escombriaire a peu de suport de tot el grup.

Aquest servei es fa en aquells carrers on hi ha arbres caducifolis que deixen anar un volum important de fullam, com és el cas dels plàtans, les moreres i els lledoners. Les actuacions més importants es fan a l'avinguda de la Verge de Montserrat, i a carrers com Apel·les Mestres, Sarajevo, Miquel Martí i Pol, etcètera. A Sant Cosme es fa una actuació diària mitjançant un equip de dues persones, donat el gran nombre de plàtans que hi ha en aquest barri.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 21 setembre, 2020 - 08:45

La pl. de l'Església serà més accessible i tindrà més ombra

Les obres, proposades pels pressupostos participatius, han començat aquesta...

divendres, 18 setembre, 2020 - 14:45

Engega un procés participatiu per a un nou Pla Local d’Habitatge

Un cop fetes l’anàlisi i la diagnosi de la situació de l’habitatge al Prat,...

divendres, 18 setembre, 2020 - 13:30

La Generalitat activa l'alerta per inundacions a causa dels ruixats

Del migdia de divendres al de dissabte es poden superar els llindars de 30 mm...