Esteu aquí

Nous serveis de recollida de fulles seques i d'excrements canins

TEMES: Urbà

L'Ajuntament ha posat en marxa dos serveis específics per retirar de la via pública dos dels elements que més l'embruten.

dimecres, 15 novembre, 2006 - 12:30

Davant la problemàtica que suposa la presència d'excrements de gossos al carrer, el departament municipal de Manteniment i Serveis Urbans ha posat en marxa un servei de recollida i neteja d'aquestes deposicions per tota la ciutat i, especialment, als voltants de les escoles.

L'escombriaire de les zones on hi ha algun centre escolar escombra diàriament l'entrada de l'escola o institut abans de les 8.30 h, de manera que a l'hora de l'entrada dels alumnes els accessos estiguin lliures d'excrements.

D'altra banda, un equip amb un vehicle específic de recollida d'excrements neteja més en profunditat les entrades i voltants de tots els centres escolars de la ciutat un cop a la setmana.

Tots dos serveis (escombrada manual i equip de recollida) es veuen reforçats amb una neteja a base d'aigua a pressió cada vegada que és necessari.

Fullaraca
D'altra banda, amb l'arribada de la tardor, s'ha posat en marxa, per primera vegada al Prat, un nou servei específic de recollida de fulles d'arbres. Malgrat que la imatge de la fulla seca al terra evoca directament al paisatge típic de la tardor, un volum excessiu de fullaraca al carrer afecta el trànsit lliure de les persones i entorpeix la  retirada d'altres elements que cauen al terra.

Aquest servei surt diàriament i consisteix en un equip format per dos escombriaires equipats amb bufadora que arrossega les fulles caigudes dels arbres i les apila al centre del carrer, on tot seguit una màquina escombradora les recull totes juntes. També hi ha un escombriaire a peu de suport de tot el grup.

Aquest servei es fa en aquells carrers on hi ha arbres caducifolis que deixen anar un volum important de fullam, com és el cas dels plàtans, les moreres i els lledoners. Les actuacions més importants es fan a l'avinguda de la Verge de Montserrat, i a carrers com Apel·les Mestres, Sarajevo, Miquel Martí i Pol, etcètera. A Sant Cosme es fa una actuació diària mitjançant un equip de dues persones, donat el gran nombre de plàtans que hi ha en aquest barri.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 17 febrer, 2020 - 12:15

El professorat del Prat es forma per treballar projectes de sostenibilitat i medi ambient

L’objectiu és crear projectes participatius que impliquin a la comunitat...
botoa_app_amb tu un prat millor.png

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:15

L'app "Amb tu, un Prat millor" permet resoldre 1.500 incidències l'any 2019

El nombre d'avisos creix gairebé un 50 % respecte de l'any anterior

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:00

Tancat temporalment l'accés a la platja naturista per inestabilitat de l'escullera

L'Ajuntament del Prat ha tancat temporalment l’accés a la platja naturista perquè la inestabilitat de l’...