Esteu aquí

Nou tractament fitosanitari a l’arbrat de la ciutat

Durant la setmana que ve, en horari nocturn, es realitzaran desinfeccions dels plàtans, tarongers i psil·la de la tipuana per controlar la possible aparició de plagues de mosca blanca.

Avinguda de la Verge de Montserrat

divendres, 23 juliol, 2021 - 13:30

Durant les nits dels propers dies 26, 27, 28 i 29 de juliol, l’Ajuntament durà a terme un tractament fitosanitari pel control de la mosca blanca de diverses espècies d’arbres de la ciutat: els plàtan, els tarongers i la psil·la de la tipuana. Aquestes actuacions es realitzaran a Sant Cosme, a l’Avinguda Onze de Setembre fins a la Ronda Sud, l'Avinguda Verge de Montserrat, al carrer Lleida i Girona, i diversos indrets del nucli antic com ara el carrer Major i el carrer de Nicolás Mª Urgoiti, entre d’altres.

La mosca blanca és un insecte que apareix en climes humits, especialment a la primavera i l’estiu. Són molt petites i capaces de debilitar els arbres o plantes des de l’arrel. És molt important treballar de forma preventiva perquè, un cop ja ha s'ha reproduït notablemen t en una planta, és molt difícil de controlar.

Aquesta acció s'estendrà també als oms situats als entorns de la Plaça Sant Jordi, Pirineus i Louis Braille. En aquest cas, són arbres afectats per la galeruca de l’om, insecte que menja les fulles i les larves baixen pel tronc.

L'Ajuntament vigila periòdicament els arbres i plantes de la ciutat per decidir el moment oportú de cada actuació fitosanitària. Cada any, aquestes intervencions hi canvien en funció de les temperatures i les precipitacions, que ajuden a controlar algunes plagues. Els productes que s'abocaran per aquesta actuació són Deltametrin 1,5% i sabó fosfòric. 

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...