Esteu aquí

Nomenar i validar emocions, la millor forma de fer salut

3.000 alumnes de primària i secundària, professorat i famílies han rebut sessions per augmentar les seves fortaleses en aquests temps de canvis i incerteses

Relatoria gràfica del taller per part d'un grup d'infants de l'Escola Jacint Verdaguer

dimecres, 23 desembre, 2020 - 09:15

El ventall d’activitats adreçades a alumnat, professorat i famílies, que s’ofereix des de l’Ajuntament, aquest curs ha tingut novetats: l’activitat Aprenent a viure en aquest temps de canvi (covid 19); i és que començar el curs després de tot els canvis, pèrdues... viscudes, així com les constants adaptacions, no era un repte fàcil, especialment per a infants i adolescents que han viscut les restriccions més extremes del confinament i posterior desconfinament.

Per això, des dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum amb la col.laboració del departament municipal d'Educació es van proposar aquestes noves activitats incloses al catàleg El Prat Educa 2020-21 que inclou com a població destinatària l’alumnat d’educació primària i secundària del Prat, a més de professorat i famílies. La resposta va ser entusiasta, de fet, els centres educatius han continuat fent, dins de les dificultats, la gran majoria de les activitats consolidades de promoció de la salut aquest curs tan atípic. Erigint-se com una eina, a més, de suport per al professorat.

Identificar l'ira, la tristor...

Sovint l’alumnat té estat d’ànims que el sobrepassa i quan, per exemple, es valida la sensació de tristor, ira..... i hi ha suport pe expressar-les en un espai de confiança, l’estrès i l’ansietat disminueixen la qual cosa evita situacions de crisi i conflictes, augmentant el benestar.

També s’ha ballat, cantat... i s’ha generat espais de sororitat i germanor per afavorir la resiliència (capacitat per afrontar amb èxit una situació desfavorable, i per a recuperar-se positivament davant les circumstàncies adverses).

Els dibuixos que ens han fet arribar d’una de les escoles d’educació primària (adjuntem) és un document gràfic que il·lustra molt bé el desenvolupament de l’activitat que de ben segur augmentarà la caixa d’eines emocionals dels infants.

El 19 de gener 18 h, via telemàtica zoom, hi ha programada una activitat per a famílies organitzada per l’AFA Institut Escola Pepa Colomer, on hi pot participar tothom que vulgui de dins o fora de l’escola. Més informació a salut@elprat.cat

Dibuixos escola Jacint Verdaguer (pdf - 3419431 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...