Esteu aquí

Moren dos pioners del cinema amateur pratenc: Josep Minguillón i Patrici Bedós

Bedós i Minguillón, els primers per l'esquerra, amb la resta de membres de la junta de la Secció de Cinema Amateur a mitjans del segle XX. (FOTO: PAU GIRALT)

dilluns, 14 gener, 2019 - 13:15

Aquest cap de setmana han mort dos pratencs precursors del cinema amateur: Josep Minguillón, a l'edat de 91 anys, i Patrici Bedós, als 82.

Minguillón havia estat membre de la Secció de Cinema Amateur de l'Agrupación Artístico Literaria Cervantes de mitjans del segle passat. Durant aquesta època va ser realitzador, juntament amb els cineastes locals Manel Villanova i Fermí Marimón, entre altres, a 'Uno entre tantos' (1952) i 'Euterpe' (1954), dos llargmetratges que van rebre una menció honorífica als concursos nacionals del Centre Excursionista de Catalunya. Posteriorment també va ser intèrpret en algunes peces dels dos creadors pratencs: amb Villanova va aparèixer a 'La receta' (1956) i 'Una magnífica levita' (1957), i amb Marimón a 'Okay, mercurio' (1956) i 'La prioridad' (1969).

Bedós, que correspon a una segona generació de cineastes al Prat, havia estat responsable de diversos documentals com 'Ja és aquí', sobre el retorn de l'exili de Josep Tarradellas l'any 1977, 'El mestre ja reposa', sobre l'arribada de les despulles de Pau Casals (1979) i 'El séptimo... descansó', sobre la construcció de l'embassament de la Baells.

Totes aquestes peces audiovisuals, tant les de Minguillón com les de Bedós, són a l'Arxiu Municipal del Prat, on formen part d'un catàleg de més de 200 produccions de cinema de la ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 12 juny, 2019 - 14:15

Entitats, escoles i Ajuntament impulsen un projecte participatiu sobre la cultura popular del Prat

El divendres 14 de juny a les 17:30 h tindrà lloc una festa participativa a...
vola_vola.jpg

dimecres, 12 juny, 2019 - 13:30

A la nit, el bosc belluga

Arrenca la Setmana Cultural a l'Escola Ramon Llull, amb la presència de la...
musics_de_diables

dimecres, 12 juny, 2019 - 12:15

El grup de músics de Diables del Prat guanya el Concurs de Percussió de Barcelona

És la sisena vegada que es proclamen campions a la categoria Tradicional del...