Esteu aquí

Mike Anane: "El continent africà és l’abocador de residus tecnològics dels països desenvolupats"

dimarts, 3 maig, 2022 - 18:00

El passat dilluns 2 de maig va tenir lloc a les Cases d’en Puig, l’única activitat de l’edició de primavera de les Jornades de les Ciutats Defensores dels Drets Humans, a la nostra ciutat.

El periodista i activista defensor del medi ambient, Mike Anane, va ser la persona convidada a una xerrada en la que van participar quasi una trentena de persones i que va servir per posar de manifest que “el continent africà, i més concretament Ghana, és avui en dia l’abocador de residus tecnològics dels països desenvolupats”.

Anane va explicar que porta més de vint anys denunciant les perilloses conseqüències de l’abocament de residus tecnològics tòxics que arriben a Ghana procedents dels països occidentals i com aquests afecten a la salut i al medi ambient d’aquesta població africana.

Anane va estar acompanyant de Sara Dominguez. Una enginyera electrònica, què pertany a Enginyeria Sense Fronteres i que és cofundadora de Tekhne, una start-up que treballa per intentar que es considerin prioritaris els aspectes socials i mediambientals en el sector de l’electrònica per tal de reduir el seu impacte.

La xerrada va exemplificar com els cicles de vida d’aquests tipus de productes és cada vegada més curt i com el seu consum frenètic a Europa afecta a les persones més vulnerables d’Àfrica, que han de treballar a gran abocadors d’aparells electrònics rodejades de productes tòxics per un sou irrisori.

Tot i així, Anane es va mostrar positiu ja que assegura que molta gent està prenent consciència i que lluita per produir aparells més ètics, per eradicar l’obsolescència programada, per reduir el consum i sobretot per allargar la vida útil d’aquests aparells, reparant-los i aprofitant-los al màxim.

Més informació

A continuació, podeu veure el vídeo que el Prat TV va fer de la xerrada.

A més, podeu conèixer més sobre la problemàtica dels abocadors il·legals amb els següents documentals:

A la tardor, més defensors i defensores del Drets Humans

Enguany, les Jornades de les Ciutats Defensores es divideixen en dos períodes: ara al mes de maig i després a la tardor. Serà cap al mes d’octubre quan la nostra ciutat rebrà més defensors i defensores del Drets Humans.

Tota la informació anirà estant disponible a elprat.cat/cooperació

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...
Persones usuàries participen en la cogestió de La Botiga

dijous, 24 novembre, 2022 - 09:30

La Botiga del Prat, programa d’innovació social de suport alimentari, arriba a 3.500 persones durant el seu primer any de funcionament

A partir d’un servei de garantia alimentària, a La Botiga, es treballa l...