Esteu aquí

Més d’un centenar de participants, a la Trobada de Dones del Prat de Llobregat

TEMES: Persones,Dones

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, va inaugurar la trobada, juntament amb l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i la regidora de Feminismes i LGTBI, Anna Martín.

Foto de grup de la Trobada de Dones, al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.

dilluns, 16 setembre, 2019 - 10:00

El Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa  va acollir dissabte passat, 14 de setembre, la 16ena Trobada de Dones del Prat de Llobregat. La trobada, en què han participat més d’un centenar de dones, ofereix anualment un espai de reflexió i aprenentatges sobre com promoure la igualtat de gènere i l’apoderament femení.

La inauguració de la trobada va comptar amb la presència de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, acompanyada per l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i la regidora de Feminismes i LGTBI, Anna Martín.

Per tal d’aportar elements per al debat,  abans de realitzar els tallers, es va pronunciar la conferència “Reflexions sobre el feminisme”. Va anar a càrrec de  la periodista, escriptora i doctora en Ciències Jurídiques i Socials, Núria Varela; acompanyada per la periodista especialitzada en feminisme, Anna Pacheco,

La trobada també va comptar amb diversos tallers sobre com promoure la igualtat i com identificar i actuar davant de les violències masclistes, així com  per fomentar l’autoestima, el benestar i la qualitat de vida de les dones. Els tallers realitzats van ser els següents:

Taller 1: El riure ens allibera, amb Rocío Martín, risoterapeuta integrativa. Taller destinat a millorar la qualitat de vida amb els beneficis del riure: rejoveneix, redueix l’estrès i l’ansietat, allibera tensions, millora l’estat d’ànim, facilita la cohesió i genera vincles a través del joc, l’expressió corporal, la comunicació i el ball.

Taller 2: Identifiquem la violència de l’entorn, amb Montse Plaza Aleu. Taller per saber identificar al nostre voltant signes i senyals que poden donar dones que estan patint violència. Alhora, compartir experiències i eines per enfortir-nos; també els recursos existents tan a nivell local com més generals.

Taller 3: Com eduquem en la Igualtat?, amb Sara Carro, de Fil a l’agulla. Taller per parlar sobre coeducació, quins són els reptes des del rol de cadascú, serà un espai dinàmic on es compartiran estratègies i eines, així com experiències.

Taller 4: Comunicació: Autoestima i assertivitat des de l’artteràpia, amb Sílvia Fresneda, arterapeuta. Taller laboratori de dones, d’investigació i experimentació per l’autoconeixement personal. Espai per connectar amb la creativitat, el cos i el sentir per poder expressar el llenguatge de l’art a través de les dinàmiques corporals i de comunicació.

Durant la trobada, també es va exposar l’escultura de l’artista pratenca Elisa García -professora de l’Escola d’Arts del Prat-, basada en la imatge gràfica d’aquesta edició, de la qual n’és també autora.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 26 febrer, 2020 - 08:30

Un març ple d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Reivindicatives, de sensibilització i d’empoderament

dimarts, 25 febrer, 2020 - 14:15

L'Ajuntament dota el professorat de més eines per treballar contra el sexisme a les aules

El projecte s’inicia a l’Institut El Prat, l’Escola Jaume Balmes, l’Escola...

dilluns, 24 febrer, 2020 - 11:30

L’alumnat de l’Institut Les Salines aprèn a crear una associació

El programa municipal de Participació Ciutadana els parla sobre participació,...