Esteu aquí

Més de 500.000 alumnes de Catalunya han participat en activitats d'educació ambiental al Prat

Enguany es compleixen els 30 anys d’aquest programa pioner a Catalunya

Activitat d'educació ambiental al delta del Llobregat.

dimecres, 4 octubre, 2017 - 11:30

El Prat celebra aquest any el 30è aniversari del programa d’educació ambiental, iniciat l'any 1987 i pioners a Catalunya. Des d'aleshores, més de mig milió de persones, la gran majoria alumnes d'escoles i instituts d'arreu de Catalunya, hi han participat. Del total, un 40% del PRat i el 60% d'altres municipis, majoritàriament de la demarcació de Barcelona.

Els objectius principals d'aquest programa d'educació ambiental són donar a conèixer el territori i la necessitat de preservar-lo entre infants i joves i la ciutadania en general. En els darrers 30 anys s’ha anat ampliant progressivament l’oferta d’activitats i actualment se n’ofereixen prop de 50 als centres educatius al Prat. Alhora continuen les visites al delta del Llobregat, el programa més antic dels que encara funcionen a Catalunya, amb una mitjana de 13.000 visitants a l’any.

Activitats per commemorar-ho

Per commemorar el 30è aniversari del programa d’educació ambiental del Prat se celebraran diverses activitats durant el darrer trimestre de l'any. D'entre elles cal destacar que, entre dijous i divendres vinent, 5 i 6 d’octubre, experts de renom d’arreu de Catalunya participaran en els “Diàlegs d’educació i comunicació ambiental”, que se celebraran al Cèntric.

També es fa  l’exposició “Camins de Natura, itineraris vitals”, que es podrà visitar al Cèntric fins al 15 de novembre, i que a dona a conèixer 52 itineraris d’educació ambiental d’arreu de Catalunya.

Educació ambiental en l’entorn escolar

Prop del 70% de les escoles i instituts del Prat de Llobregat forma part de la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles", que fomenta el desenvolupament de programes ambientals específics, la formació i l'assessorament tècnic sobre diverses temàtiques (horts escolars, estalvi energètic, reducció de residus etc), així com la distribució de materials didàctics de suport i una línia de subvencions específiques per a programes concrets. Això suposa que el Pratsigui  el municipi català amb un percentatge més alt d’escoles adherides a les xarxes d’escoles sostenibles de Catalunya (XESC). 

En total, durant l’any 2017, l’Ajuntament ha destinat 208.739 € a l’educació ambiental en l’entorn escolar, més de la meitat del pressupost del departament municipal de Medi Ambient. 

Dies Mundials de temàtica ambiental 

A llarg de tot l’ny, al Prat es commemoren Dies Mundials relacionats amb causes mediambientals (Dia Mundial de l’Aigua, de la Biodiversitat...). La propera cita serà el Dia Mundial dels Ocells (diumenge 8 d’octubre), jornada en què es faran les activitats que es detallen en aquest enllaç.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre
Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...