Esteu aquí

Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs

Els alumnes que han fet el programa procedeixen de tots els centres de secundària del Prat, tant públics com concertats, i tres de primària: l’escola Tarradellas, Charles Darwin i Bernat Metge.

Servei comunitari

dimecres, 31 maig, 2023 - 20:30

Els programes de servei comunitari ambiental han sumat, de nou, un gran nombre de participants: més de 300. Han participat tots els centres de secundària de la ciutat, públics i concertats, i també tres centres de primària: l’escola Josep Tarradellas, Charles Darwin i Bernat Metge. Els projectes treballats s’han centrat en el coneixement i foment de la biodiversitat i el món agrícola i prevenció de residus plàstics i alimentaris.

El servei comunitari ambiental implica que l’alumnat dedica unes hores a formació i unes hores a oferir un servei per millorar la gestió en l’àmbit sobre el qual es treballa. En concret, un dels projectes desenvolupats a càrrec d’alumnes de l’institut Salvador Dalí ha donat l’oportunitat de participar en el projecte CONFINT i incorporar, de forma explícita, la participació de l’alumnat en el disseny des de l’inici del projecte en la identificació de la temàtica i les accions a desenvolupar. La valoració que fan en general l’alumnat de la seva participació és de satisfacció de la tasca realitzada i de descoberta sobre temàtiques desconegudes fins al moment de realitzar les tasques, obrint portes al món del voluntariat.

Els programes del servei comunitari ambiental s’han gestionat des dels Serveis d’Educació ambiental municipals de forma directa, mitjançant convenis amb entitats ambientals ubicades al Prat, com ara Espigoladors i CRAM, i amb suport de l’AMB. També s’ha dut a terme aquesta tasca des del programa “Compartim un futur” i des de la proposta “projectes participatius” dins del programa “Eduquem en la xarxa”.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 juny, 2024 - 14:00

El Prat crea una xarxa de Punt Liles diürns per combatre les violències sexuals

Aquesta nova iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

dijous, 13 juny, 2024 - 12:00

Centres educatius del Prat participen en la celebració dels 25 anys d'escoles verdes

Món Sant Benet va acollir la celebració dels 25 anys de la Xarxa d'Escoles...