Esteu aquí

Més de 1.400 infants i adolescents del Prat de Llobregat participen en el primer Pla d'Infància i Adolescència de la ciutat

Durant el mes d’abril, s’han distribuït pel Prat cinc enquestes online per franges d’edat diferents, amb la complicitat de les escoles, els instituts, el Consells dels Infants i les famílies.

dilluns, 3 maig, 2021 - 11:30

A la tardor de 2020 es va començar a elaborar el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA)  del Prat, amb l’objectiu de repensar, ordenar i millorar les polítiques, programes, serveis i activitats dirigides a infants i adolescents a la ciutat. La voluntat és fer del Prat una Ciutat Amiga de la Infància, un reconeixement que dóna UNICEF als pobles i ciutats que defensen els drets dels menors de 18 anys i escolten la seva veu.

Per a conèixer com viuen els infants i adolescents del Prat, quines oportunitats i quines dificultats tenen en el seu dia a dia, els darrers mesos s’han fet tallers online o presencials amb noies i nois de la ciutat, amb famílies, mestres, entitats i altres professionals que acompanyen infants. A més, prop de 500 infants d3 5è i 6è i 400 adolescents de 1r i 2n d’ESO han respost una enquesta online al seu centre educatiu. Tot i que encara no s’han analitzat les respostes, uns primers resultats ens diuen que els nois i noies valoren positivament la seva ciutat (un 8,3 li donen els infants i un 7,5 els i les adolescents) i tres de cada quatre voldrien que l’Ajuntament els hi demanes més sovint la seva opinió per saber com els agradaria que fos un parc, un equipament o qualsevol altra cosa de la ciutat que els hi afecti.

En paral·lel, s’han distribuït per la ciutat dues enquestes per a respondre en família, una per a 0-6 anys i l’altra de 7 a 14 anys. A cada enquesta es demana quines haurien de ser les prioritats de la ciutat per a infants i adolescents, a partir de les idees i propostes dels tallers participatius. També s’ha passat una enquesta online a membres i exmembres del Consell d’Infants perquè en valorin la seva experiència.

Els resultats de l’estudi es presentaran el 3 i 5 de juny a la Jornada Tothom Educa, on també es compartiran els reptes de la infància i l’adolescència a la ciutat i es proposaran projectes conjunts per donar-hi resposta. Podeu consultar el procés al web de Decidim El Prat

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 juny, 2023 - 09:15

Al juliol, tallers de català per a jovent nouvingut

Les inscripcions es podran fer fins el proper 16 de juny

dimecres, 31 maig, 2023 - 12:45

La Generalitat de Catalunya difon el calendari escolar 2023-2024

La ciutat haurà de fixar ara els dies de lliure disposició i les festes...

dimecres, 31 maig, 2023 - 10:15

Cloenda del projecte de mentoria socioeducativa

Sis estudiants van gaudir durant el curs de l’acompanyament d’una persona...