Esteu aquí

Memòria en Xarxa

Exposició compartida

divendres, 5 abril, 2024 - 12:15

Memòria en Xarxa és una activitat organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Al voltant d’un fet històric, enguany s’articula a partir de la pregunta I tu? Què has fet per la victòria?. L’esforç de guerra de la rereguarda durant el conflicte del 1936-39, es realitza una exposició compartida dispersa en el territori.

El recorregut és transversal en l’espai i el temps, es pot veure simultàniament als diferents municipis que s’han acollit a la proposta, i/o de manera conjunta a través d’aquesta web.

La temàtica seleccionada al Prat ha estat La indústria de guerra. El Prat tenia dues grans fàbriques que donaven feina a la major part de la població obrera industrial del municipi. A l’inici de la Guerra, La Papelera va ser col·lectivitzada i dirigida per un comitè de treballadors CNT-UGT. Va continuar amb la fabricació habitual atesa la necessitat de paper.

La Seda, de capital estranger, només va ser intervinguda, tot i que es dedicà a la fabricació de material de guerra. S’hi fabricaven granades de morter i components i peces auxiliars d’artilleria.

L’exposició, que es pot visitar al Cèntric Espai Cultural fins el 30 d’abril, està emmarcada dins les activitats complementàries programades al voltant de la mostra La defensa de la República.

En aquest link podeu trobar més informació de les activitats i visites guiades que s’han programat. També podeu recuperar aquí les xerrades organitzades al voltant de l’exposició.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu

dijous, 23 maig, 2024 - 11:00

La Jornada de teatre Intercentres celebra la seva 3a edició

L’alumnat de 4 escoles es reuneix a l’Artesà per gaudir del teatre

dimecres, 22 maig, 2024 - 15:00

“Dones amb història i present": una mostra del PFI de l'INS Les Salines al Ribera

El passat 14 de maig va inaugurar-se l'exposició "Dones amb història i present". Aquesta mostra, organ...