Esteu aquí

Marta Romera explica la seva experiència a l’intercanvi internacional “Urban Culture”

La pratenca ha participat en un projecte juvenil a l'entorn de la dansa urbana, el rap i els grafittis

Marta Romera.

dimecres, 26 juliol, 2017 - 11:45

La pratenca Marta Romera ha participat durant el mes de juliol a l’intercanvi internacional juvenil “Urban Culture”, un projecte on 45 joves d’entre 18 i 30 anys d’arreu d’Europa han conviscut durant una setmana amb la cultura urbana com a rerefons temàtic i on ella ha estat la representant del grup català.

Dies després de participar en aquest intercanvi juvenil, que forma part del programa Erasmus +, la Marta explica la seva experiència. 

Havies tingut alguna experiència relacionada amb els intercanvis?
Quan l’assessora de Mobilitat Internacional del Lloro ens va parlar a una xerrada sobre la convocatòria no sabia ben bé en què consistia. Volia realitzar un voluntariat internacional i vaig veure que l’ experiència podia ser semblant però a petita escala. En certa manera, ho he vist com un petit assaig del que pot ser un intercanvi internacional.

Què ha significat per a tu participar a l’intercanvi?
Ha estat una setmana plena d’emocions i diferents sentiments. Vaig sentir nervis a l’inici, ja que al fer de líder havia de vetllar per tot el meu grup, però després vaig deixar els nervis enrere i vaig gaudir del que penso que es una experiència única. He tingut un equip molt maco i això m’ha ajudat molt.

Quin ha estat el teu aprenentatge d’aquesta experiència?
Per començar, millorar l’anglès. M’ha motivat per continuar aprenent-lo i perdre la vergonya a parlar-lo en públic. D'altra banda hem pogut demostrar que els estereotips i etiquetes que s’acostumen a vincular a  la cultura urbana no són tals i que pot ser un tipus d’expressió artística. L’últim dia vam fer una mostra final amb tallers de graffiti per a infants, micro obert, mostra de hip hop... 

Recomanaries l’intercanvi a altres joves?
I tant que ho recomanaria! Ha estat una setmana molt intensa i molt positiva. Penso que s’hauria de fer més difusió d’aquest tipus de recursos i activitats entre els i les joves, a més ha estat tot finançat i no calia aportar diners propis. 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 23 novembre, 2020 - 13:30

Dimecres, diferents activitats per commemorar el Dia per a l’eliminació de la violència contra les Dones

A més, demà dimarts es realitzarà una taula rodona amb conegudes periodistes...

divendres, 20 novembre, 2020 - 16:30

Aquest divendres es commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants

Els propers mesos, el Prat engegarà un procés participatiu per convertir-se...