Esteu aquí

L'Orquestra de Barri presenta el seu primer videoclip al cicle d'estiu "Enribera't a la Fresca"

Videoclip de L'Orquestra de Barri

Media Root

dimecres, 14 juliol, 2021 - 12:00

El passat divendres 2 de juliol es va estrenar el primer videoclip de L’Orquestra de Barri, com a tancament de la primera Nit Km. 0 del cicle "Enribera't a la Fresca", a la que van actuar diferents grups i entitats del Ribera. Aquest videoclip ha estat un projecte que les integrants de L'Orquestra han anat coent a foc lent durant el darrer any, ja que a causa de la pandèmia, no es podien fer els assajos grupals. Les participants han anat treballant durant tot el curs combinant les trobades virtuals i les gravacions presencials quan els protocols de salut ho han permès, per tal de donar forma a aquesta proposta que ha estat un treball col·lectiu de tota la gent que conforma L’Orquestra de Barri. "El cuarto de Tula" ha estat un himne per a aquest col·lectiu, i així es reflecteix al videoclip, on es pot percebre el sentiment de comunitat que ha anat creixent, tot i la pandèmia.

El procés de creació ha consistit en mesos de trobades, primer assajant i enregistrant l'àudio, posteriorment pensant en el guió de les imatges, sota la direcció de l’artista pratenc Alex Panda, que ha anat gravant cadascú en els seus llocs preferits, un treball que s'ha fet amb l'acompanyament i la dinamització de l'equip del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i de la Carla i el Cristian, professorat de L'Escola d'Arts en Viu

Cal mencionar també la participació de La Capsa, que es va sumar al projecte oferint el seu estudi per a l’enregistrament i postproducció del so, per al gaudi de totes les participants que han tingut l’oportunitat de tenir una experiència de producció musical de molta qualitat. Com també agraïm al Parc de Bombers del Prat de Llobregat, per facilitar-nos l'enregistrament dins del recinte i la seva participació.

Ha estat un procés llarg, però molt engrescador, amb un resultat fenomenal que es veu al videoclip, i també al "Making of", que es va projectar al Ribera com a sorpresa per a les i els participants de L'Orquestra de Barri després de l'estrena. Una nit plena d'emoció, a la que també vam comptar amb una entrevista amb la Graciela, la Cris i el Javier en directe, que van explicar què havia estat per a ells la participació tant en L'Orquestra de Barri com en la creació d'aquest videoclip.

Tornem a sonar després de l'estiu, un fort aplaudiment per L'Orquestra de Barri!

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 30 novembre, 2023 - 10:00

L'Escola Pregunta: com corporalitzar un arxiu de preguntes?

El projecte de Mil M2 amb Pedro Sepúlveda tanca un cicle a L'Artesà amb l...

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...