Esteu aquí

L'ordenança municipal de Civisme i convivència es posa al dia

El Ple municipal aprova modificacions en la ordenança de Civisme i convivència ciutadana de 2003 per adaptar-la als nous temps.

dijous, 11 febrer, 2010 - 10:45

L'ordenança de Civisme i convivència ciutadana es va aprovar el 2003 després del Pacte pel Civisme, consensuat entre Ajuntament i entitats.

Han passat set anys, algunes realitats socials han canviat i, a més, la llei obliga a actualitzar la graduació de les sancions, de manera que l'ordenança s'ha posat al dia. Aquests canvis han estat consensuats amb els grups polítics de l'oposició.

Més convèncer de sancionar
La finalitat de l'ordenança és millorar el civisme a la ciutat a través de l'explicació i del convenciment. Per a això, l'Ajuntament prepara diverses campanyes informatives.

Per a aquelles persones que cometin conductes incíviques es preveuen sancions, que ara incorporen la possibilitat de reduir el 50% de l'import de la multa.

L'ordenança incideix especialment en temes com sorolls i residus. Així, es modifiquen els horaris per fer obres o bricolatge en festius, es regulen els volums dels reproductors musicals (tant en habitatges com en vehicles), la gestió del reciclatge selectiu dels residus (per exemple, no llençar bosses d'escombraries a les papereres), o la problemàtica dels excrements i miccions canines en els espais públics.

Mediació i reparació
Es podrà demanar la mediació i la reparació comunitària en infraccions de caràcter lleu i sempre abans que recaigui sanció.

A través del següent document (Pdf) podeu consultar la nova ordenança.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...