Esteu aquí

L'Ordenança de circulació s'adapta al l'ús creixent de la bicicleta al Prat

L'Ajuntament ha aprovat una modificació de l'Ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles

dimecres, 18 juliol, 2012 - 11:06

L'Ajuntament ha aprovat una modificació de l'Ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles per adaptar-la al creixent ús de la bicicleta a la nostra ciutat.

Segons la nova normativa, les bicis circularan preferentment pels bicicarrers, carrils-bici i, si no n'hi ha, per la calçada, on se sotmetran a la mateixa normativa de trànsit que regeix per a qualsevol vehicle. Per tant, podran circular per la part central dels carrils.

No per voreres
Les bicis no podran circular per les voreres o zones de vianants, excepte en carrers on no hi hagi ni carril-bici ni calçada. En aquest cas, les bicicletes hauran de respectar la prioritat dels vianants i no podran anar a més de 10 km/h. A més, hauran de circular a més d'un metre de persones o façanes. Si no és possible, caldrà baixar de la bici i anar  a peu.

Les bicis han de portar timbre i, de nit, llums i reflectants. Podran portar remolcs homologats i no es podran lligar ni a arbres, semàfors, bancs o papereres.

Tot seguit podeu escoltar l'entrevista concedida al respecte pel tinent d'alcalde Joaquim Bartolomé al programa "Planeta Prat" d'El Prat Ràdio (91.6 FM), i a continuació consultar un fulletó informatiu editat per l'Ajuntament.
 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...