Esteu aquí

Lluís Mijoler, a l’acte d’inici del 50è aniversari de l’Hospital de Bellvitge: “disposem d’un hospital de proximitat que alhora és a l’avantguarda mundial en molts camps”

Ahir, es va donar el tret de sortida al programa d’actes del 50è aniversari de l’Hospital Universitari de Bellvitge, a què també van assistir el conseller de Salut, Josep M. Argimon; el rector de la UB, Joan Guàrdia; o l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, entre d’altres responsables del món sanitari, local o institucional. Bellvitge és l’hospital de referència al Prat i l’alcalde Lluís Mijoler hi va assistir en representació de la ciutat

Inauguracio actes 50 aniversari Bellvitge

L'alcalde del Prat, intervenint en l'acte per donar el tret de sortida a la celebració del 50è aniversari de l'Hospital Universitari de Bellvitge

dimarts, 9 novembre, 2021 - 10:45

Un emotiu acte celebrat a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge va donar inici ahir a la celebració del 50è aniversari d’aquest centre assistencial, docent i investigador de l’Institut Català de la Salut. Bellvitge és el centre hospitalari de referència per als veïns i veïnes del Prat i l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, va assistir a l’acte d’ahir en representació del municipi, juntament amb d’altres representants institucionals del món local, de la Generalitat i del sector sanitari.

A l’acte, hi van assistir el conseller de Salut, Josep M. Argimon; el rector de la UB, Joan Guàrdia; l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Montserrat Figuerola; o la directora del centre, la Dra. Cristina Capdevila, entre d’altres representants del sector sanitari, del món local i institucional. La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’actor i director José Corbacho i ha comptat amb la col·laboració artística de Marina Rosell.

Durant l’acte, Lluís Mijoler va destacar l’orgull dels pratencs per disposar “d’un hospital de proximitat que alhora és a l’avantguarda mundial en molts camps” i ha assegurat que, “sense centres com aquest, no hauríem pogut superar la pandèmia”.

L’alcalde del Prat també va recordar que l’evolució de l’hospital ha anat de la mà de l’evolució i millora de les nostres ciutats i va agrair a l’equip professional del centre hospitalari la seva tasca  en temps de pandèmia i també per reivindicar la importància de la sanitat pública.

50 anys d’excel·lència

Des de la seva inauguració, el 8 de novembre de 1972, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat una organització dedicada incansablement a salvar vides i a tenir cura de la salut dels ciutadans amb una nivell de qualitat assistencial molt elevat i una decidida aposta per la recerca d’alt nivell, la docència universitària i la innovació.

Al llarg d’aquest mig segle, ha mantingut constantment l’esforç per millorar progressivament i per comptar amb professionals de gran prestigi. Entre les àrees de més expertesa dels seus 5.300 professionals, destaquen els trasplantaments, la cirurgia robòtica, l’atenció oncològica, l’àrea del cor, la neurologia i neurocirurgia, les malalties infeccioses, endocrines, autoimmunitàries i minoritàries, l’endoscòpia complexa, l’intervencionisme en diagnòstic per la imatge, les addiccions, els trastorns alimentaris i obsessivocompulsius, la rehabilitació complexa o la cirurgia oftalmològica.

La seva excel·lència en aquests i altres àmbits ha estat repetidament reconeguda mitjançant nombrosos premis i acreditacions a nivell català, espanyol i europeu. Cada dia s’hi realitzen, de mitjana, 72 intervencions quirúrgiques majors, s’hi atenen 246 urgències, s’hi donen 132 altes a pacients hospitalitzats, i s’hi fan 1.325 visites de consultes externes. Al llarg d’un any, hi són atesos en règim d’ingrés hospitalari més de 33.000 pacients i, als seus consultoris, s’hi porten a terme més de 330.000 visites mèdiques.

Al llarg dels ja prop de dos anys de pandèmia, l’Hospital Universitari de Bellvitge s’ha posicionat com un dels centres de l’Estat que han atès més malalts crítics afectats per aquesta patologia, amb molt bons resultats assistencials.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...