Esteu aquí

L’Hospital de Bellvitge es dota de 24 nous quiròfans amb tecnologia puntera per a cirurgies d’alta complexitat

Les 24 noves sales d'operació disposen de tecnologia d'última generació, ja que la cirurgia del futur serà cada vegada més precisa i menys invasiva.

Foto cedida per l'Hospital de Bellvitge

divendres, 13 setembre, 2019 - 15:15

L’Hospital de Bellvitge posarà en marxa dilluns vinent 24 nous quiròfans amb la tecnologia més avançada per realitzar cirurgies d’alta complexitat, que se sumen als 7 de cirurgia major ambulatòria que ja es van inaugurar el 2017.

Abans de l’entrada en funcionament del nou bloc quirúrgic, avui han visitat les instal·lacions el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyats per l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i responsables de l’hospital i de l’Institut Català de la Salut. Per part de l’Ajuntament del Prat, també hi ha assistit Marina García, regidora de Salut Pública i Consum, acompanyada d’Antonio Hernández, director de l’Àrea de Benestar i Salut.

El nou bloc quirúrgic reemplaça els 24 quiròfans creats quan l’hospital es va inaugurar el 1972 i que estaven situats en tres plantes diferents. Els nous quiròfans s’agrupen en una única planta connectada i es complementen amb les unitats per atendre els pacients abans i després de ser operats.

Les 24 noves sales d'operació disposen de tecnologia d'última generació, ja que la cirurgia del futur serà cada vegada més precisa i menys invasiva.

Amb les noves instal·lacions, es preveu incrementar el nombre d’intervencions i seguir treballant per reduir les llistes d’espera. 

Per a l’equipament de la totalitat del bloc quirúrgic s’han invertit fins a 20 milions d’euros, que s’han de sumar als 82 milions més invertits en l’infraestructura de tot l’edifici tecnoquirúrgic.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...