Esteu aquí

L’Hospital de Bellvitge es dota de 24 nous quiròfans amb tecnologia puntera per a cirurgies d’alta complexitat

Les 24 noves sales d'operació disposen de tecnologia d'última generació, ja que la cirurgia del futur serà cada vegada més precisa i menys invasiva.

Foto cedida per l'Hospital de Bellvitge

divendres, 13 setembre, 2019 - 15:15

L’Hospital de Bellvitge posarà en marxa dilluns vinent 24 nous quiròfans amb la tecnologia més avançada per realitzar cirurgies d’alta complexitat, que se sumen als 7 de cirurgia major ambulatòria que ja es van inaugurar el 2017.

Abans de l’entrada en funcionament del nou bloc quirúrgic, avui han visitat les instal·lacions el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyats per l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i responsables de l’hospital i de l’Institut Català de la Salut. Per part de l’Ajuntament del Prat, també hi ha assistit Marina García, regidora de Salut Pública i Consum, acompanyada d’Antonio Hernández, director de l’Àrea de Benestar i Salut.

El nou bloc quirúrgic reemplaça els 24 quiròfans creats quan l’hospital es va inaugurar el 1972 i que estaven situats en tres plantes diferents. Els nous quiròfans s’agrupen en una única planta connectada i es complementen amb les unitats per atendre els pacients abans i després de ser operats.

Les 24 noves sales d'operació disposen de tecnologia d'última generació, ja que la cirurgia del futur serà cada vegada més precisa i menys invasiva.

Amb les noves instal·lacions, es preveu incrementar el nombre d’intervencions i seguir treballant per reduir les llistes d’espera. 

Per a l’equipament de la totalitat del bloc quirúrgic s’han invertit fins a 20 milions d’euros, que s’han de sumar als 82 milions més invertits en l’infraestructura de tot l’edifici tecnoquirúrgic.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 16 juliol, 2020 - 15:15

L'Ajuntament del Prat pren mesures per prevenir un rebrot de COVID-19 a la ciutat

El consell assessor del Pla d’Emergència municipal ha pres la decisió després...
SISA_394_x_386.jpg

dijous, 16 juliol, 2020 - 12:00

Més cures i plaer, menys culpa i estigma

En la sexualitat, amb i sense COVID, la millor protecció és la comunicació

dimecres, 15 juliol, 2020 - 09:15

L'hospital de Bellvitge restringeix l’accés d’acompanyants a causa del rebrot de l’Hospitalet

Només hi pot entrar una persona per pacient ingressat, la mateixa durant tot...