Esteu aquí

L’Hospital de Bellvitge amplia les visites a dues persones per pacient en tardes i caps de setmana

Les persones acompanyants hauran de portar mascareta i guardar les distàncies de seguretat, mentre que es tindrà en compte la capacitat d’aforament de les sales d’espera per regular, si cal, el nombre de persones que s'hi poden estar

L'Hospital de Bellvitge és el centre sanitari de referència per a la població del Prat.

divendres, 19 juny, 2020 - 14:15

A partir del dilluns 22 de juny, l’Hospital Universitari de Bellvitge permetrà l’entrada de dos visitants per pacient en situació d’hospitalització convencional entre les 17 i les 21 h dels dies laborables i entre les 13 i les 21 h en cap de setmana i dies festius. Entre les 13 i les 17 h dels dies laborables, l’accés dels acompanyants continuarà limitat a una sola persona.

Pacients a la UCI

Els pacients ingressats a la UCI o en àrees de semicrítics també veuen ampliat els horaris de visites: podran tenir un acompanyant cada dia de 7.15 a 8.30 h; de 13.30 a 15 h (la única franja activa fins ara) i de 19 a 21 h. Aquests horaris podran gaudir d’una certa flexibilitat dins el marc del programa d’humanització de les Unitats de Crítics, sempre en funció de l’estat i necessitats dels pacients, les famílies i la dinàmica de treball de les mateixes unitats. En el cas dels afectats per la COVID-19, podran rebre visites dos cops per setmana en l’horari que s’acordi amb els responsables de la unitat.

Sense acompanyants a Urgències, amb excepcions

La presència d’acompanyants a Urgències continua totalment restringida, excepte en casos de pacients amb problemes importants de mobilitat, deteriorament cognitiu i menors d’edat. Els acompanyants podran quedar-se a la sala d’espera prèvia al triatge, sempre i quan l’aforament permeti mantenir les condicions de seguretat.

Consultes Externes

A Consultes Externes, els gabinets d’exploració i proves i el bloc quirúrgic es permetrà l’entrada d’un acompanyant per pacient. A l’àrea de Reanimació Postquirúrgica (RPQ) l’horari d’entrada de l’acompanyant serà 10 a 10.30 h i de 19 a 19.30 hs. En el cas de l’àrea de Reanimació d’Urgències (REA), serà de 13.30 a 14.30 h i de 20 a 21 h.

Sempre amb mascareta i guardant la distància

En tots els supòsits es demanarà als acompanyants que guardin les mesures de prevenció necessàries, com ara l’ús de mascareta i les distàncies segures. També es tindrà en compte la capacitat d’aforament de les sales d’espera per regular, si cal, el nombre de persones que s'hi poden estar.

Circuit d'informació via telefònica

La situació excepcional provocada per la pandèmia va fer que, el 21 de març, amb l’objectiu d’evitar la transmissió del virus, l’Hospital de Bellvitge restringís totalment l’entrada de visitants i acompanyants a tot l’hospital, llevat de les situacions de final de vida i altres casos excepcionals.

Paral·lelament, es va posar en marxa un circuit d’informació als familiars i acompanyants per via telefònica. Aquest circuït continuarà en funcionament en totes les situacions en què sigui necessari. Aquelles famílies que necessitin aclariments poden fer-ho trucant als telèfons 634 298 442 i 634 298 427.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 2 març, 2021 - 09:30

Fort descens dels grups escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat

dilluns, 1 març, 2021 - 15:00

Comença la nova Sala Gran Virtual

La gent gran de la Sala Gran Virtual de la Palmira ha estat treballant durant...