Esteu aquí

L’exposició itinerant ‘Celebrem la biodiversitat del delta del Llobregat’ reivindica la natura deltaica

Amb motiu del 30è aniversari del Concurs Fotogràfic Delta, l’Ajuntament del Prat ha recollit les imatges més representatives i significatives de tots aquests anys, per donar a conèixer aquests espais singulars.

La fauna del delta del Llobregat

dilluns, 17 gener, 2022 - 10:15

Inaugurada a la 48a Fira Avícola, i ara, instal·lada al voltant del Cèntric Espai Cultural fins al 9 de febrer, l’exposició itinerant ‘Celebrem la biodiversitat del delta del Llobregat’ presenta una sèrie de més de 150 instantànies de l’entorn natural que vol posar de manifest la necessitat de cuidar i protegir la zona deltaica. Les fotografies són també un recull de les millors imatges del Concurs Fotogràfic Delta, organitzat per l'Agrupació Fotogràfica del Prat.

La mostra fa un passeig pel passat i present del delta, així com un repàs per aquells valors ambientals del territori. Per exemple, es posa en valor aquells animals i plantes que només es troben al Delta del Llobregat i que només hi són per la singularitat del seu ecosistema. Així, uns dels màxims exponents d’aquest fet són l’espartina i la trencallada, totalment inèdites a d’altres espais naturals pròxims. En el cas de la fauna, hi destaca l’ànec blanc, les camallargues comuns o els martinets menuts.

Aquesta exposició neix amb la voluntat de posar en valor el territori i donar visibilitat a les agressions i amenaces que pateix el territori. Una prova d’aquest fet és, per exemple, el cas de les aus: es considera que s’ha perdut presència al delta de parelles nidificants d’espècies com ara el de l’arpella comuna, que no fan el seu niu a la zona delta des de 2017, o el Bitó, qui abans passava aquí l’hivern i no hi ha constància de la seva presència des de, també, el 2017. En el cas del litoral, és evident la desaparició de Cal Truco, una petita casa situada a prop de la desembocadura, i el litoral situat davant de la finca de la Ricarda, totalment inexistent avui dia a causa de la regressió de la zona. 

Per aquest motiu, aquesta exposició és un clam a la protecció del Delta del Llobregat per conservar al màxim la seva biodiversitat i reivindicar l’ampliació de la seva protecció així com un total rebuig a totes aquelles iniciatives que intenten destruir-lo i resten importància als seus valors ecosistèmics.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

divendres, 25 novembre, 2022 - 19:15

Porta del Delta convida a descobrir el Prat amb un nou vídeo promocional que posa en valor el turisme sostenible

La peça ja s’ha estrenat a les xarxes socials i es podrà veure també a l...

divendres, 25 novembre, 2022 - 19:00

El pollastre Pota Blava i la gastronomia local tornen a ser els protagonistes de la Fira Avícola Raça Prat

La 49a edició d’aquest emblemàtic esdeveniment tindrà lloc els dies 2, 3 i 4...