Esteu aquí

"L'Esplai" reivindica el paper de les entitats arrelades al territori

La Fundació Catalana de l'Esplai presenta el llibre "Educació, Ciutadania i Immigració".

dijous, 19 febrer, 2009 - 09:15

La Fundació Catalana de l'Esplai va presentar ahir dimecres 18 de febrer a Centre Esplai el llibre "Educació, Ciutadania i Immigració", el segon volum de la col·lecció "Documents per al debat".
 
El llibre conclou amb una declaració en la qual representants del món acadèmic, polític i de la societat civil proposen per a tot l'estat un gran acord social i polític per donar una resposta adequada al fenomen de la immigració, seguint el model del Pacte Nacional per a la Immigració signat a Catalunya el mes de novembre.

El llibre emplaça a implicar-se activament en la integració de persones immigrants als diferents esplais de participació cívica, social i professional i, finalment, es demana donar suport i valor a les experiències arrelades al territori que treballen per una nova ciutadania.
 
Per al president de "L'Esplai" Josep Gassó, en aquests barris i en un context de crisi econòmica que pot generar riscos socials, "els esplais, i les entitats arrelades al territori poden actuar de manera implícita com a motors de prevenció de la marginació i l'exclusió social".
 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...