Esteu aquí

L’Escola Jaume Balmes presenta el projecte Caçadorxs de mirades

caçadorxs

dimarts, 11 juny, 2019 - 13:45

Dissabte 18 de maig a l’Escola Jaume Balmes es va realitzar una jornada de portes obertes a la ciutadania per tal de compartir el projecte Caçadorxs de mirades. Es va poder visitar una instal·lació amb les imatges que contenien les capses dels interlocutors que han participat en el procés de treball del projecte, un itinerari dins del mateix centre que recreava el barri a través d'un mapa interactiu que descrivia cada una de les entitats de Sant Cosme que hi han participat, diverses actuacions d’entitats del barri i de l’alumnat (dansa, música...), tallers i la presentació de l'arxiu web del projecte que pretén seguir viu i en permanent evolució.

Caçadorxs de mirades és un projecte impulsat en el marc del Programa IntersECCions de l'Ajuntament del Prat de Llobregat en l'àmbit de les Arts Visuals i que s’ha desenvolupa al barri de Sant Cosme durant el curs 2018/19 amb l’Escola Jaume Balmes en col·laboració amb l'Escola d'Arts del Prat, l'Escola d'Arts en Viu i el PASC (Pla d'Actuació Sant Cosme).

La proposta ha funcionat com a eix vertebrador del teixit de vincles comunitaris que s'han anat accionant al llarg del procés. Al llarg dels itineraris que s'han traçat, s'han activat tot un seguit de connexions amb agents i entitats del barri que han col·laborat per tal de donar forma a aquest entramat de relacions a partir de caixes que, enviades a diferents punts assenyalats en un mapa, han actuat com a contenidors d'històries de vida i mirades sobre el barri.

Posteriorment, les caixes han aterrat a l'escola amb tot un seguit d'objectes que s'han treballat com a elements pedagògics, desplegant una sèrie de qüestions i inquietuds que l'alumnat ha formalitzat en forma d'entrevista i que han culminat en trobades entre diferents grups del centre educatiu i persones del barri. Aquestes trobades han teixit una experiència d'acollida, afecte i coeducació, on s'han pogut compartir mirades i qüestions d'interès comú entorn de l’empatia, la multiculturalitat, l'associacionisme i la convivència en comunitat.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 19 octubre, 2020 - 09:45

Arrenquen els projectes d'arts visuals del programa Interseccions

Art contemporani, llum i color, cinema, ràdio i paraula: els eixos temàtics d...
Sala Gran Virtual de la Palmira

divendres, 16 octubre, 2020 - 15:15

Sala Gran Virtual de la Palmira

Un espai per trobar-nos en línia

divendres, 16 octubre, 2020 - 13:00

L'Ajuntament reconeix l'alumnat amb les millors qualificacions de postobligatòria del curs passat

A causa de la pandèmia no es va poder fer l'acte com cada any, en el marc de...