Esteu aquí

L'escola de persones adultes Terra Baixa ja prepara l'oferta per al curs vinent

Les preinscripcions es faran durant el mes de juny proper

dimarts, 30 març, 2021 - 13:30

El centre de formació per a persones adultes CFA Terra Baixa és una escola pública de formació permanent per a persones adultes, que depèn del Departament d’Educació de la Generalitat i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat.

Va néixer l’any 1977 i, després de més de quatre dècades, ha anat creixent gràcies a l’esforç i la il·lusió de tota la seva comunitat educativa. La voluntat de servei públic, la transparència, el compromís social, la igualtat de gènere, el reconeixement de les diferències, la participació social, la solidaritat, la cooperació en el desenvolupament i la consciència cívica i mediambiental són els valors i principis clau de l'escola.

Els ensenyaments d’educació d’adults són el conjunt d’activitats d’aprenentatge que s'adrecen a les persones adultes que desitgen desenvolupar les seves capacitats, adquirir coneixements i/o millorar la seva competència tècnica i professional. De la mateixa manera, aquesta oferta educativa està pensada per facilitar l’obtenció del títol de graduat en educació secundària o l’accés als diversos nivells del sistema educatiu.

Hi poden accedir les persones que hagin complert els 18 anys (fets durant l’any en què es realitza la matrícula). Les persones que tinguin entre 16 i 18 anys poden accedir a la preparació per a la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà i a la formació bàsica si justifiquen, en aquest darrer cas, motius laborals o altres circumstàncies específiques.

El CFA Terra Baixa participa de manera molt activa i compromesa en xarxes de treball de la ciutat i col·labora estretament amb el seu entorn, per tal d'assolir els objectius de millorar els resultats, reduir els nivells d'abandonament escolar i fomentar la cohesió social. És una escola oberta i integradora, generadora de noves oportunitats per a la població adulta de la ciutat.

L’horari de funcionament del centre és de 9 a 21 hores i organitza les seves activitats en franges horàries de matí, tarda i vespre.

L’oferta d’ensenyaments és la següent:

ENSENYAMENTS INICIALS i FORMACIÓ BÀSICA:

  • Català (Nivells 1 i 2).
  • Castellà (Nivells 1, 2 i 3).
  • Formació instrumental (Nivells 1,2 i 3).
  • Graduat en Educació Secundària – GES (Nivells 1 i 2).

LLENGÜES:

L’oferta en llengües estrangeres és referent en tota la comarca. Compten amb la valuosa figura de l’auxiliar de conversa en anglès gràcies a la seva participació al projecte d’Interseccions.

PREPARACIÓ PER A LES PROVES D’ACCÉS:

  • A cicles formatius de grau mitjà.
  • A cicles formatius de grau superior.
  • A la universitat per a majors de 25 i 45 anys.

COMPETIC –NOU-

Aquest curs s’ha impartit el nivell 1. Pel curs vinent està previst impartir els nivells 2 i 3. Els cursos equivalen als certificats ACTIC (Certificat de competències de la informació i la comunicació emès per la Generalitat de Catalunya).

Preinscripció

La preinscripció pel curs 21-22 serà del 21 al 29 de juny de 2021. És molt important consultar el web de l’escola per conèixer el procés i l’horari específic d’acollida de cada ensenyament.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 setembre, 2023 - 13:30

Primer plenari de les AFA i les AMPA del curs

La trobada va celebrar-se a l’Escola Charles Darwin

dijous, 21 setembre, 2023 - 08:45

Tot a punt per a la lliçó inaugural del curs escolar 2023-2024

L’acte se celebrarà el dimecres 27 de setembre al Cèntric

dimecres, 20 setembre, 2023 - 08:30

Acaba la reforma de l’Institut Escola Pepa Colomer

Durant l’estiu també s’han climatitzat les quatre escoles bressol municipals