Esteu aquí

Les trobades de scrapbooking del Ribera continuen en format virtual

L'Espai DIY del Centre Cívic es trasllada a la dimensió digital els dimarts per celebrar les crops de scrap. Scrapbooking és l’art de personalitzar àlbums fotogràfics de records a partir de retalls, elements decoratius i tècniques diverses

divendres, 8 maig, 2020 - 11:15

El Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa promou, a través dels cursos i tallers i el projecte de l'Espai DIY (Do It Yourself), els treballs manuals i la filosofia del fes-ho tu mateixa, com una forma d'estalvi però també, com a pràctica creativa, que permet adquirir de forma motivadora noves habilitats i destreses, així com combatre l'avorriment.

Entre les disciplines que es fomenta, destaca el Scrapbooking, que és l’art de personalitzar àlbums fotogràfics de records a partir de retalls, elements decoratius i tècniques diverses com: mixed media, estampació, costura, pintura, embossing o tallar i enganxar. A les persones que practiquen aquesta disciplina, se les coneix com a "scrappers" i les trobades que organitzen per compartir la seva afició, intercanviar idees i compartir projectes, s’anomenen "crops".

Al 2018, es va organitzar la primera crop de scrap per iniciativa d'una de les alumnes dels tallers de Scrapbooking que es programen a l'equipament. Durant aquests anys, s'han anat fent moltes i molt variades. Hi ha trobades on és alguna de les participants la que plantejava un projecte a fer (tags, àlbums, calendaris, mini-llibres o decoració nadalenca) i d’altres on cadascuna comparteix allò amb el que està treballant i continua amb seu projecte en bona companyia. Les participants són alumnes dels cursos i tallers de DIY que es programen al Centre Cívic i d'altres que s’han anat sumant a les diferents trobades, a mesura que s’ha donat a conèixer aquesta iniciativa.

En aquests moments de confinament, el grup de scrappers han continuat trobant-se en format digital. En aquestes crops virtuals es comparteixen els projectes amb els quals estan treballant, intercanviant consells sobre scrap i enllaços als tutorials que els han servit d'inspiració, i el més important: passen una estona juntes xerrant d’una de les seves passions, l’scrapbook. A les darreres trobades, s’han posat en comú felicitacions, layouts i àlbums, consells sobre els materials a utilitzar, riures i estones amb bona companyia.

Les trobades són els dimarts, estan obertes a tothom i per participar només cal enviar un correu a: ccsjriberabaixa@elprat.cat.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 gener, 2022 - 15:00

Noves formacions amb perspectiva de gènere al Prat

Es duran a terme des del programa de Feminisme i LGTBI i també d’altres...

dimarts, 25 gener, 2022 - 11:45

Fem cultura a la Palmira

Molt bona acollida a l'oferta dels cursos i tallers la mateixa tarda en què s...