Esteu aquí

Les propostes literàries del Cicle Primavera de Llibres i Lletres nodreixen el Pratilletres

Notable creixement del Pratilletres cada temporada en autors i llibres

dijous, 18 abril, 2024 - 10:00

El Cicle de Primavera de Llibres i Lletres i el Pratilletres, dos enfocaments que comparteixen l’objectiu de fomentar la lectura i l’escriptura i divulgar la diversitat creativa de la ciutat. 

El Pratilletres, recull d’autors locals, cada cop més consolidat

El Pratilletres és un recull d’autors locals i de les seves obres literàries, divulgatives, d’investigació o d’imaginació. La majoria s’adrecen a un públic adult, encara que cada cop s’incorporen més obres dirigides a un públic infantil.

La pàgina web mostra els autors en ordre alfabètic pel seu primer cognom. Clicant a sobre, s’obre una finestra amb la informació sobre la seva obra i vida. El Pratilletres pretén ser un expositor virtual en continu desenvolupament. L’actualització de la informació seria impossible sense les aportacions dels autors i/o del seu entorn.

El Prat com a eix vertebrador de més d’una vintena d’obres publicades al voltant del cicle

Novel·listes, poetes, historiadors, divulgadors científics han regat de noves obres llibreries, equipaments i espais públics dins del cicle Primavera de Llibres i Lletres.

Com a novetat, aquest any la publicació infantil ha estat present a diferència de la temporada anterior. Obres com Balls de Carnestoltes del Prat de Llobregat, de Lluís Higueras; Facundo el Cuentaestrellas, de Yolanda Pacheco sobre com encarar la tristor o el disgust a Posa emocions a la poesia, d’Alba Sorlozano.

Gairebé una desena de novel·les de temàtiques molt diferents han sortit a la llum aquest any, des de ciència-ficció, relats personals i intimistes, romàntic, drama, fins a la crítica social, com el bullying com a tema principal a El tormento de la mariposa, de David Novelles.

Aquesta edició destaca per un augment en publicacions dins de l’apartat no-ficció. Històries variades que van des de l’experiència en la criança dels fills, retrospectiva de les novel·les juvenils dels anys 80 i, fins i tot, un tractat de medicina, Tromboembolismo venoso en el paciente hospitalizado por causa médica. Situaciones especiales, de Juan Carlos Villalba.

La creació poètica es manté estable i creixent cada any. Els poemaris de Mariano Martínez, Francisco José Mora o Carlos Alabedra van des de la més tendra relació pare-fill, el poder dels sentiments fins a la lluita amb crits desesperats.

Per a més informació, totes les propostes s’engloben al web del cicle: elprat.cat/primaverallibresilletres.

Serveis actius de la Biblioteca   

El servei de préstec EBiblio ofereix llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.

Són diverses les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152, les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 15 maig, 2024 - 15:00

Una experiència “Entre Bambolines” amb El Galliner del Parc i l’actriu i professora Marta Montiel

L'acompanyament i formació a grups de teatre locals és una de les línies del...
horari_sales_estudi_24.png

dimecres, 15 maig, 2024 - 10:00

Horaris especials a les Sales d’Estudi

Maig i juny adapta els seus horaris a l'època d'exàmens

dimarts, 14 maig, 2024 - 14:30

La Cantata torna a omplir el CEM Julio Méndez per "Canviar-ho tot”

Sota el lema “Canviar-ho tot”, sis-cents alumnes van participar en la 20a...